Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

"Hema Dişli, 10 yıldır işten attığı işçilerin hakkını vermiyor"

"Hema Dişli, 10 yıldır işten attığı işçilerin hakkını vermiyor"
 

Emin Hattat’ın sahibi olduğu Hema Dişli Fabrikası’nın iş akitleri feshedilmiş olan 150 işçi 10 yıldır maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıkları için fabrika önünde eylem yaptılar.


Yarın Eskişehir yolunda oturma eylemi yaparak 10 yıldır mağdur olan İşçiler Haklarını yeniden dile getirmeye hazırlanıyorlar. AKP Çıkardığı İş güvenliği yasalarıyla işçileri perişan etmeye devam ediyor...
Türk Metaliş sendikası üyelerini İş verene satınca 10 yıl öncesinden Hema Dişi fabrikasının işten attığı İşçiler hala ne maaşlarını ne de tazminatlarını alamamışlar.TÜRK METALDE bu işten atılan 150 kişiden hiç birine sahip çıkmadığını anlatıyor işçiler.

Emin Hattat’ın sahibi olduğu Hema Dişli Fabrikası’nın iş akitleri feshedilmiş olan 150 işçi 10 yıldır maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıkları için fabrika önünde eylem yaptılar. İşçiler, hükümetten ve sivil toplum örgütlerinden yardım istediler.

Demirel hükümetinin ünlü bakanlarından işadamı Cavit Çağlar’ın dünürü olan Emin Hattat’ın sahibi olduğu eski adıyla Hema Dişli Fabrikası, yeni adıyla ADDS’nin 150 kadar çalışanı ücretlerini ve tazmanitlarını alamadıkları için sabah mesai başlangıcında fabrika önünde eylem yaptı ve bildiri yayınladı.

10 yıldır maaş, kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarını belirten işçiler, yargı kararına rağmen Hattat’ın alacaklarını ödemediğini söylediler. İşçiler yayınladıkları bildiride, “Hema Dişli Fabrikası yöneticileri, fabrikanın iflasını göstermek suretiyle yeni kurdukları hülle şirketlerle işlerini devam ettiriyorlar. Ancak bizim iş mahkemesinin kararına rağmen alacaklarımızı ödemiyorlar. Bizler alın terimizi ve hakkımızı istiyoruz sadece. 10 yıldır alacaklarımızı alamıyoruz. Aramızdan ebediyete intikal eden arkadaşlarımız oldu, ağır hasta olan tedavi gören arkadaşlarımız var” diyerek işverene tepki gösterdiler.

SENDİKA İLGİLENMİYOR

İşçiler çalıştıkları dönemde üye oldukları Türk Metal Sendikası’nın da kendileriyle ilgilenmediğini söylediler. Her işçi başına yaklaşık 80 bin lira alacakları olduğunu ifade eden işçiler, toplam alacaklarının ise 12 milyon lira civarında olduğunu vurguladılar. İşverenin fabrikayı 2006 yılında iflas gösterdikten sonra farklı bir şirket adı altında aynı fabrikada çalışmasını sürdürdüğünü söyleyen işçiler, “İşveren kendi işini yürütüyor ama bizim alacaklarımızı vermiyor” dediler.

E-90 karayolu kenarında bulunan fabrikanın girişinde “hakkımızı alacağız”, “sadaka değil alın terimizi istiyoruz” şeklinde pankart açan işçiler ardından basın bildirisi yayınladılar. İşçiler jandarmanın müdahalesinin ardından dağıldılar.

 
Toplam blog
: 151
: 648
Kayıt tarihi
: 05.10.08
 
 

Kısa öz geçmiş: Gecenin kara yüzünde dişlenirken çığlıklar bir kadının sancılarının sükunete durd..