Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

“Hep” Laf, “Hiç” İş Tehlikesi…

“Hep” Laf, “Hiç” İş Tehlikesi…
 

Bazı kişiler veya organizasyonlar zaman zaman kötü deneyimler geçirir ve istenmeyen durumlara düşerler.

Bu kişi/ organizasyonlar yakından incelendiği zaman birçoğunda; “hep laf, az iş”, “hep gösteriş, hiç ilerlememe”, “hep düşünce, hiç uygulamama”, “hep teklif, hiç çözüm” veya “hep eylem, hiç sonuç” türünden davranış, düşünce veya eyleme sahip yöneticilerin olduğunu görebiliriz.

Böyle bir yaklaşım tarzı ile ekip ve bir parçası olarak personel kötü deneyimler yaşarken genellikle istenmeyen durumlarla da karşılaşırlar. Aynı şekilde dikkat çekmek, yaranmak, yükselmek veya kişisel güçlenmeye dönük olarak yapılacak davranışlarda bu tür tehlikelerin yaşanmasına zemin hazırlar.

Gerçekten farklı, büyük ve ilerisi için ümit vaat eden organizasyonlar etkin yöneticilerle iyi yönetilirler. Bu fark ise sunduğu hizmet kalitesi, verimliliği, karlılığı ve personel performansı ile hissedilir.

İç dünyanızdaki tek otorite sizsiniz.

Gelecekte ne olacağınız, nerede olacağınız hatta nasıl yaşayacağınız bugünkü düşüncenize ve öngörülerinize bağlıdır ve samimiyet gerektirir.

Bu düşüncenize bağlı olarak organizasyon içinde veya sosyal yaşamınızda herhangi bir konuyu gerçekleştirmek isterseniz ama yürekten isterseniz bunu başarabilirsiniz. Bu konuda hiç kimse hatta size en yakın olan kişiler dahi iç dünyanıza karışamaz. Çünkü iç dünyanızdaki tek otorite sizsiniz.

Gerekli güce sahip kişi olarak; amaç ve hedeflerinizi size yararlı olacak bir düzene sokmak, sorumlu ve güçlü olmak, gerekli zaman, gayret ve tutkuyu ortaya koyarak hayatınızı istediğiniz gibi yönlendirmek içinde bulunduğunuz şartlardan daha çok size bağlıdır.

www.erolaslan.com

twitter.com/ErolAslan__

 

 
Toplam blog
: 110
: 811
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Hayatta iki şey vardır; masallar ve sonuçlar. (Erol Aslan)      ..