Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '20

 
Kategori
Müzik
 

'Her Mevsim Yazım'

Zorlu bir pandemi döneminden sonra artık yeni normalleşme sürecine demir atmış olduk. Bu 2 ay bizim için oldukça sancılı bir dönemdi. Özellikle müzik ve eğlence sektörü için.. Şarkıcılarımız bu süreçte online canlı konser yaparak sevenleriyle bir şekilde buluşmayı başardılar. Halen tek tük devam da ediyor.
Ara ara yeni şarkılar dinleye de başladık. İşte onlardan ilki Zeynep Bastık 'Her Mevsim Yazım'. Geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda 'Bu süreçte başarabilirsek bir tekli çıkaracağız' demişti. Oğuzhan Koç & Çağrı Telkıvıran işbirliği olan 'Her Mevsim Yazım' alışagelmiş akustik soundu ve bilindik vokaliyle Evinde çektiği görüntüler ve online arkadaş grubuyla çektiği klipte hoş olmuş. Son çıkardığı 'Uslanmıyor Bu' ve 'Çukur' halen listelerde boy göstermeye devam ediyor.
 
 
Müziğe geri döndü
 
1996 yılında yayınladığı 'Alışamadım' şarkısıyla ve albümüyle tanımıştık. Aradan tam 24 yıl geçti. O albümden sonra bir anda ortalardan kayboldu. Bir takım sağlık problemleri yaşamış, ardından diğer sektörlere adım atarak farklı bir yol izlemiş. 2012 yılında 'Aşk Çarpsın Beni' isimli bir EP yayınlamış ama biz duymamışız. Geçtiğimiz günlerde DMC etiketiyle yayınladığı 'Diyemedim' ile artık keskin bir dönüş yapmaya hazırdı. Sözü ve müziği Cengiz Tekin'e, düzenlemesi Alper Atakan'a ait olan çalışma aslında bir cover. 1983 yılında Ferdi Özbeğen tarafından yorumlanan şarkı yeniden revize edilip müzikseverlerle buluştu.
Biliyorsunuz cover çalışmalar oldukça risklidir. Ama Sibel Bilgiç bu çalışmanın altından iyi kalktığını söyleyebilirim. Değeri sonradan anlaşılabilir ama yeniden merhaba şarkısı için ideal bir seçim olmuş. Umarım müziği yeniden bırakmaz ve özlediğimiz sese kavuşuruz. 
 
 
Yeni neler geliyor?
 
- Oğuzhan Koç'un yeni şarkısı 'Kendime Sardım' 5 Haziran'da yayında.
 
- Bilal Sonses'in yeni şarkısı 'Nefret' 5 Haziran'da yayında.
 
- Murat Boz, yeni şarkısı 'Kalben' Haziran ayında yayınlanması planlanıyor.
 
- Yalın 'Ya Sabır'ın ardından yeni şarkısı 'Halbuki' 5 Haziran'da yayında.
 
- 3 yıl aradan sonra yeni albümüyle geliyor. Sertab Erener 'Ben Yaşarım' 12 Haziran'da yayında.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..