Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

"Her şey dahil" ler yozlaştı. Şimdi, butik oteller gözde

"Her şey dahil" ler yozlaştı. Şimdi, butik oteller gözde
 

Yeldeğirmeni gövdesi gibi bir yapıya sahip otel.


"Eski şarkı, eski şarap, eski aşk'lar" daima aranılmıştır hayatta. Birinden biriyle karşılaştığımızda, burnumuzun direği sızlamasa da, bir yanımızdan fire vererek açığa çıkar.

Eski evler, yapıların kümelendiği yer olan Ayvalıkta tarihi sokaklar, bu gün"küf" kokarken, o küfü içine çekip eski günleri anımsayanlarımız çoktur.

Cunda'da da durum aynı. Kışla gibi yükselen koskoca taş bina yüksek tavanlı olarak yıllara meydan okumuş, bu günlere gelmiş. Kolonları bile yok. Cunda'daki "Taş Kahve" den bahsediyorum.

 Esasında Türkiye'de SİT alanı içinde kalmış bütün yapıtlar, ilgi bekliyor. "Patriça" ya giden yol ondüleli ve toprak. Ayvalık  Belediyesi elini bile sürmemiş. Sabancılarla ilgili bu yol işinin davasını kazandığı halde. Neymiş, SİT  alanıymış. 

Billurdan kase gibi bir kristal ayna gibi duran Patriça'nın kıpırtısız denizine gidenler, yol boyunca kilimlerini sermiş piknik yapıyorlar. Belediye levha koymuş: "Ateş yakmak yasak" diye. Etraf orman değil ki ! Önü deniz zaten. Ha, tutuşacak olan denizse, o başka!

Ört ki, ölem!

Bu koyda gün batımına gelen bir gurupla karşılaştık. Ekim ayı ortalarına rağmen, denize  giriyorlardı. Soruşturduk, Cunda'da bir otelin açılışı için, İstanbuldan kalkıp gelmişler. Etrafı kolaçan ediyorlardı.

Cunda'nın yeni binalara ihtiyacı var. Eskilerin üzerine kat çıkılamıyor. Girişimciler, "bari yenisini yapalım" demişler ve yapmışlar da.

Gittik gördük. Genç girişimci Orçun Özsüt ile tanıştık. Burası bir yel değirmeni gibi. Yalnız, kanatları yok. Merak ettik, kahvaltıda buluştuk. Yerini gezdirdi. Kartında da "ev sahibi" diyordu zaten. Bir ev havası var. Samimi ve sıcak. Havuzu var, enteresan. Ayak bileklerini aşmıyor su. İçinde şezlonklar var. Ebise ile dahi uzanabiliyorsunuz. Etrafında salıncak gibi Muhteşem Süleymanın tahtı gibi localar var.

Orçun Beyin asistanı Çiğdem Yılmaz, aşçıbaşının kurabiyelerini çok methetti. Hakikaten tattık. Nefisti.

Böylesi oteller, hakikaten Ege'ye lazım. Beş yıldızlı, cılkı çıkmış her şey dahillerden gına geldi nasıl olsa. Ne rakısı rakı, ne ayranı ayran, ne birası bira. Bir tek şişe suları sahici. Burası, sadece oda kahvaltı hizmeti veriyor.

Cunda'nın  futbol sahası, şehrin merkezinde. Bahsettiğim, yeldeğirmeni gövdeli otel de burada. Buralarda çok sayıda yel değirmeni var. Bunlardan ilham alınmış. Sormadım ama, ben öyle tahmin ediyorum. İnşallah doğrudur.

Yalnız, buradakinin kanatları yok. İyi mi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..