Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

“Herkes hesap vermeli” diyor, kendisi vermiyor.

“Herkes hesap vermeli” diyor, kendisi vermiyor.
 

Herkes hesap vermeli diyor, vermiyor


Abdullah Gül, ”İrticayı bitirme planı” belgesine ilişkin “herkesin hesap verebilmesi gerektiğini” söyledi. Ancak kendisi hesap vermiyor. Kendisininde zanlı olduğu, yargılanmasının ertelendiği, Necmettin Erbakan’ın ise yargılanabildiği için mahkum olduğu bir suçu işlememiştir diyebiliyor muyuz?

Diyebildiğimiz şey “Erbakan yargılanıp suçlu bulunurken aynı davada Erbakan’ la birlikte zanlı olan Abdullah Gül millet vekilidir diye yargılanmamıştır”. Başka deyişle ortada Trilyon liranın yok olduğu ve evrakta sahtecilik yapıldığı yüksek yargıda kesinleşimiştir. Bu olgu süphe ve iddia değil gerçektir. Bu suçların birilerince işlenmiş bir suç olduğu Yüksek mahkeme kararlarıyla kesinleşmiştir. Suçu işlediği iddia edilenlerden Erbakan’ın suçu mahkemece onanmış ve mahkum edilmiştir. Abdullah Gül o zaman dokunulmazlık zırhına bürünmüş olduğu için mahkemede yargılanamamıştır. Suçu işleyip işlemediği mahkemece yargılanamayıp, yargılama ertelendiği için suç işlemiştir diyemiyoruz.. Evrakta sahtekarlık suçundan Erbakanla birlikte zanlıdır ancak dokunulmazlık nedeniyle yargılanamamıştır diyoruz.

Abdullah Gül aklanmış degildir. Cumhurbaşkanlığı makamını dolduran kişi, görevi öncesinde, evrakta sahtekarlık suçundan mahkum edilmiş olan Erbakanla birlikte halen zanlıdır. Mahkeme edilirse ya suçu işlemediği ortaya çıkacak ya da işlediği ortaya çıkacak ve mahkum olacak. Her iki ihtimalde mümkün. Eger Cumhur Başkanı yargılanıp suçsuz bulunsa, aklansa Cumhurbaşkanığı bu kirli ihtimalden arınmış olur, yıpranmaktan kurtulmuş olur . Bu tartışmasızdır ve hiç kimse aksini iddia edemez. Yargılanıp suçsuz çıkarsa hiç kimsenin sözü kalmaz, hem kendisi hem makam rahatlar. Eğer suçlu bulunursa, cumhurbaşkanlığı düşer, ve yüksek makam, yasalara göre cumhurbaşkanı olamayacak birinin cumhurbaşkanı olarak görev yapması gibi vahim bir durumdan kurtulur. Yani yıpranmaktan kurtulur. Her halukarda yıpranmakdan kurtulması için bu süpheden temizlenmesi gerkir.

Kir su ile yıkanarak, adi bir suçtan sanıklık mahkeme kararıyla temizlenir. Dokunulmazlık zırhı sanıklık lekesini temizlemez, temizlenmesine engel olup lekeyi kalıcı yapar.

Yazılarımda bazı isimlerden önce sayın sözcüğünü kullanmadığım dikkati çekmiştir. Düşüncem şudur.

Saygınlık gerektiren, özellikle tam ve gölgesiz aklık ve paklık gerektiren görevlerde, aklanması gereken dosyaları olduğu halde aklanmadan oturanlar olursa, üstelik herkes sayın diyerek rağbet gösterirse aklanmamayı ödüllendirmiş ve teşvik etmiş oluruz. Çocuklarımıza ak olmayı ve ak kalmayı öğütleyemeyiz, öğretemeyiz. Kızımızın adını “akkız” oğulumuzun adını “onur” koyarak ak ve onurlu kalmalarını temin edemeyiz. Toplumda itibar ve değer normları bozulur ve hatta tersine çalışarak toplumu ahlaken dejenere eder, çökertir.

Hakkında suç dosyası olupda, dokunulmazlık zırhına sığınarak yargıdan kaçan, yargılanmayan, aklanmayan hiç kimseye “Sayın” diyemiyorum. Aklanmamış insanlara kim olursa olsun sayın ve siz diyemiyorum. Sayınlık ve “siz”lik rütbeyle ve koltukla hakedilemez, ak olmakla, gerçekten saygın olmakla hakedilir. Nasılki bilenlerle bilmeyenler bir olamazsa, ak olanlarla aklanmamış olanlarda bir olamaz. Herkesi aynı kefeye koyup herkese sayın demek, riya ve istismara prim vermek olur ve toplumun geleceğini çürütür, gerçekten saygın olanlara saygısızlık ve haksızlık olur.

Ak olduğunu düşünen, ak olduğunu bilen ve söyleyen herkes haklarındaki dondurulmuş suç isnat dosyalarından bir an önce kurtulmalıdırlarki bizde o zaman riyasız bir şekilde ve rahatca “Sayın” diye hitab edebilelim onlara. Aklanmaktan kaçınanlara, saygınmış gibi hitap etmenin başkalarınıda yanıltan bir riya olacağını düşünmekteyim.

Ülkemi seviyorum. Çöküntü ve riya sürecinden çıkmasını istiyorum.

Dr. Hamit Bozkurt

 
Toplam blog
: 54
: 1229
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

1950 yılında doğdum, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 1974 mezunuyum. 1986 yılında Gazi Ün..