Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '13

 
Kategori
Haber
 

"İki boyoz, bir yumurta," mesela saat 10'da, buluşalım Kordon'da...

"İki boyoz, bir yumurta," mesela saat 10'da, buluşalım Kordon'da...
 

İzmir, 1.kordon'un gece manzarası...


 

İzmir’de yapılan  “Boyoz Festivali’nde;”  Anneler Günü nedeniyle; ‘annelerimiz ağlamasın’, ‘kadına şiddete sevgiyle dur diyelim’ mesajları yayınlandı. Bu mesajlar İzmir’den on binlerce ses olarak Türkiye’ye ulaştı”

ANALAR AĞLAMASIN : 50 bin İzmirli Anneler Günü’nü Konak Belediyesi’nin öncülüğünde “Boyoz Festivali’nde “  kutladı. Reyhanlı’daki patlama nedeniyle konserlerin iptal edildiği şenlikte İzmir’liler hep bir ağızdan İzmir ve Onuncu yıl marşlarını okudu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, boyoz’un sadece bir yiyecek adı olmadığını belirterek, ”Türkiye’nin 500 yıldır dünyaya verdiği barış, sevgi ve hoşgörü mesajı bu yılki temamız. Anneler Günü nedeniyle; annelerimiz ağlamasın, kadına şiddete sevgiyle dur diyelim. Bu mesaj İzmir’den on binlerce ses olarak  Türkiye’ye ulaştı” dedi.

BİNLERCE YUMURTA :  Konak Belediyesi ve Radyo Romantik Türk ile birlikte ikincisi düzenlenen 2. Boyoz Festivali, Anneler Günü ile aynı tarihe denk gelerek çifte mutluluk yaşattı. ‘İki boyoz, bir yumurta; buluşalım Kordon’da’ sloganıyla on binlerce boyoz tutkunu Alsancak Vapur İskelesi önünde toplandı. Kurulan boyoz standında içinde iki boyoz ve bir yumurta bulunan paketler, izdiham oluşmadan, neşe içinde dağıtıldı. Boyozunu alan İzmirliler çay ikramıyla da gerçek boyoz keyfini yaşadı. Alsancak Vapur İskelesi önünde aileleriyle birlikte çimler üzerinde boyoz keyfi yapan İzmirliler için demli çay ve sütlü tatlı ikramı da unutulmadı. İzmir ve onuncu yıl marşlarıyla  başlayan festivalde esen sevgi ve barış  havası İzmir’lileri birbirine kenetledi. 

PAROLA VE İŞARETİ:  "İki boyoz, bir yumurta, bulıuşalım Kordon'da, mesela saat 10'da" sloganı binlerce İzmirliyi sahile, 1. Kordon'a çekti.  Parola: "Boyoz, İşareti de binlerce yumurta" idi.

 

  

“ İki boyoz, bir yumurta / Buluşalım Kordon’da / Boyoz Standlarında /  Yaşlısı genci yan yana / Başkanlarıyle girdiler havaya / Bütün kalpler sevgiden yana / İzmir İzmir sen çok yaşa / Boyoz boyoz sen de yaşa / Binlercesi 1. Kordonda / Dediler 2 boyoz bir yumurta / Simgemizdir dünya durdukça / İzmir İzmir Çok yaşa / Başkan Başkan  sen çok yaşa / İğde kokulu rüzgar, aşk nazlı gonca  / Erir Güneş  Kordon’da /  Akşam olunca …”

 BARIŞ VE SEVGİ MESAJI İzmir’in her zaman birlik, beraberlik, sevgi, barış ve hoşgörü mesajlarını Türkiye’ye yayan bir kent olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’in bu değerleri bir kez daha hatırlattığını söyledi. Başkan Tartan, Türkiye’nin barış ve sevgiye en  çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“2. Boyoz Festivalimizde aynı zamanda Anneler Günü’nü de kutluyoruz. Aslında kadına karşı şiddete dur temasıyla yola çıkmıştık ancak şehitlerimiz yürekleri dağladı. Türkiye’nin barışa ve sevgiye bugün her zamankinden çok ihtiyacı var. 500 yıl önce Musevi yurttaşların getirdiği, zamanla İzmirlileşmiş, bizden olmuş boyoz’un verdiği mesaj da bu. İzmir her zaman sevgi ve barış tohumları ekmiştir. Boyoz adı altında İzmir’den Türkiye’nin tamamına sevgi, saygı, barış, dostluk köprülerini yeniden kuruyoruz. Aynı zamanda kadına şiddetin durması için de en yüksek sesi yine İzmir’den veriyoruz.”

 

 

100 bin BOYOZ 50 bin YUMURTA  2. Boyoz Festivali 50 bine yakın boyoz severi Alsancak’ta bir araya getirdi. Festivalde 100 bin boyoz 50 bin yumurta tüketildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, boyozları kendi elleriyle dağıtırken, günün sultanı annelere de çiçek verdi. Festivalin Anneler Günü ile aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle, bu özel günde doğan annelere sürpriz hediyeler verildi.

BOYOZ NASIL YAPILIR ?  Alsancak Vapur İskelesi önünde kurulan dev sahneden gün boyu radyo yayını yapıldı, yarışmalar düzenlendi. Boyoz yeme yarışı ise en dikkat çekici etkinliklerden biri oldu.  Stantlarda içecek ve tatlı ikramı yapılırken çocuklar için binlerce balon ve şeker dağıtıldı. İlginç etkinliklerden biri de boyoz yapımını başından sonuna gösteren stantta yaşandı. Gün boyunca hamurunun yoğrulmasından şekil verilmesine İzmirliler boyozun nasıl yapıldığını izledi.

Festival alanında bulunan çöp kutularıyla atık sorunu engellendi. Ayrıca Konak Belediyesi Temizlik İşleri personeli, anında müdahaleyle festival sonunda temiz bir alan bıraktı

BARIŞ VE SEVGİ : Reyhanlı’da yaşanan patlama sonucu 2. Boyoz Festivali’nde yer alacak konserler iptal edildi. İzmirliler, zaman zaman ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Festivale İzmir Marşı’yla başladı, Onuncu Yıl Marşı’yla sona erdi. İzmirliler, marşları hep birlikte haykırdı: “Barış, sevgi ve hoşgörü”  istedi…

 

 

  

 

 

 

 

 

   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..