Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necmettin Rıfat Arman

http://blog.milliyet.com.tr/arman

17 Mayıs '13

 
Kategori
Siyaset
 

"İleri Demokrasi" ne ki!

Esad'a karşı savaşanlara 600 ile 1000 Amerikan Doları arasında para veriyorlarmış. Komutan olanların aldığı para 1500 dolarmış. Sağlık giderleri devlet tarafından karşılanıyor, eczaneye girip özel kimliklerini gösterdiklerinde bedava ilaç alıyorlarmış.

25 sene tavandan prim ödeyerek emekli oldum. Emekli aylığım 1080TL. Hastalanır devlet hastahanesine bile gidersem bu para düşüyor. Bir çok emekli ucuz ilaçları doktora gitmeden eczaneden alırsa daha az para ödüyor. Babam otuz seneyi aşan bir süre devlete çalıştı ve emekli oldu çok yaşamadı 64 yaşında öldü. Annem yatağa bağımlı, iki ayda 300 TL üzerinde  bez parası veriyoruz, sosyal güvenlik kurumu 179 TLgeri ödeme yapıyor.

İleri demokrasi bu olsa gerek...

Vekile kıyak getiren düzenlemenin yolda olduğu haberleri gırla gidiyor. Bir çok insanın "Yok artık!"dediği bu düzenlemelerin akçalı kısmında sorun yokmuş... Halkın tepkisini yumuşatmanın yoları aranıyormuş... Muhalefet desteğini çektiği için; bir fırıldak döndürüp muhalefet milletvekillerinin bireysel desteğini almanın tuzağı kuruluyormuş.

Devletin resmi verilerine göre, 59 milyon insan ayda 1200 TL ve altında ücretle geçinmeye çalışıyor.

İleri demokrasi bu olsa gerek...

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Casusluk, 28 Şubat derken 457 emekli ve muvazzaf asker içerde. Yaklaşık 2000 ordu mensubu hakkında çeşitli soruşturmalar sürüyor. Hukuk düzeni alt üst olmuş, sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı baroları arasında gösterilen İstanbul Barosu Başkanı susturulmak isteniyor. Ankara Baro Başkanı gittiği illerde zehir zemberek açıklamalarda bulunuyor. Onların da katıldığı görüşe göre; geçerliliği tartışmalı delillerle ihtilal yapmamış insanlar 16 ile 20 yıl arasında ağır hapis cezasına çarptırılırken, ihtilal yapmış insanların davası devam edip gitmekte.

İleri demokrasi bu olsa gerek...

Gezeteciler, askerler, akademisyenler terörist suçlamasıyla yıllarca yargılanıcaklar. Uzun tutukluluk süreleri cezanın yerine geçecek. Yargı paketleri birbiri ardına çıkarılarak hapishanelerdeki katiller salınacak.Karakol basıp mehmetcik şehit eden, yol kesip adam kaçıran, otobüs ve inşaat makinaları yakan, sözde mahkemelerde karar verip infaz eden, her fırsatta devleti tehdit eden PKK lılar silahları ile gittiklerinde barışçı olacak...

İleri demokrasi bu olsa gerek...

Geçenlerde hoşsohbet bir yaşlı amcaya ileri demokrasi ne diye sordum?

"Hadi ordan sende"dedi.  

 
Toplam blog
: 35
: 289
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Çalışma yaşamım DİSK dergisinde başladı özel..