Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '18

 
Kategori
Siyaset
 

"İngiltere Başbakanı May’in Muhafazakar Partideki Ekim 2018 Konuşması (II)

"İngiltere Başbakanı May’in Muhafazakar Partideki Ekim 2018 Konuşması (II)
 

İngilere'ye hizmet etmek ve dans hoşuma gidiyor.


Gerçekçi politikalar zamanla değişiyor. Her şartta kapıları çalmalı, yurttaşa ulaşmalıyız. Onların ihtiyaçlarına cevap veren metinleri bir araya getiriyoruz. Neticede yaşamları değiştirme potansiyelimiz olduğuna inanıyoruz.

Olayların içine girdiğimizde, bazı davranışların düşmanca olduğunu anlıyoruz. Fakat son birkaç yılda, bazı şeyler kötüye gidecek şekilde değişiyor. Onu hissediyorum ve Siz de eminim hissediyorsunuzdur.

Siyasi rakipler arasında sertçe yapılan tartışmalar, şimdilerde daha çok düşmanlar arasındaki bir çatışmaya benziyor.Kendilerini hizmet vermeye adamış insanlar; sadece kendileri değil aileleri ile birlikte hedef alınıyor.

Hepimiz Jacob Rees-Mogg'un çocukları (Muhafazakar milletvekili, 6 çocuklu) ve hizmetçisi yanında bağıran, protestoda bulunan aşırı solcunun hastalık belirtili fotoğrafını gördük. Ve bu tür  istismarlara muhatap olan sadece muhafazakarlar değil.

Avam Kamarasına seçilen ilk siyahi kadın, bugünlerde; 30 yıl önce ilk kez seçildiği  zamana göre, daha çok sayıda ırkçı ve kadın düşmanı mesajlar alıyor. Diane Abbott (İşçi Partisinden Parlamentoya seçilen ilk siyahi kadın) ile hiçbir konuda anlaşamayabilirsiniz ancak O konuşma hakkı hürriyetine tutkuyla inandığını ve bu hürriyetin tehdit ve tacize tabi tutulamayacağını söylüyor.

Bazı insanlar, politik farklılıkların her şey olmadığı gerçeğini gözlerinden kaçırmakta.

Mahalli idarelerde ve Hükümet kuruluşlarında, görevli veya muhalif olarak hizmet verdim. Hiçbir partinin iyi fikirler üretme konusunda bir üstünlüğünün veya tekelinin olmadığını biliyorum. İşlerin yapılması, partilerin içinde veya dışarıda başka yerlerde, birlikte çalışmayı gerektirmektedir.

Politikalar ve insanlar kutuplaştırıldığında; uzlaşma kullanılması sakıncalı bir sözcük olmakta ve uzlaşabilmek zorlaşmaktadır. Ve iyi insanlar kamu hizmetinden çekilmektedir. Bu şekilde olması gerekmiyor. Partimizin, diğer partilerden daha çok sayıda, seçilmiş temsilcileri var.

Bizler, hepimizin izleyebileceği elimizde örnek olacak, bir dürüstlük standardı belirleme gücüne sahibiz.

12 yıl önce bu konferansta John McCain (Amerikalı senatör), şöyle konuştu: "Tartışıyoruz, birbirimizle rekabet ediyoruz  ve hatta bazı zamanlar halk önündeki açık tartışmalarımızda bile birbirimizi karalıyoruz.  Fakat her zaman, birbirimizle olan ayrılıklarımızdan daha fazla sayıda, ortak görüşlerimiz var. "

Bu da Jo Cox'un (1974 yılında katledilen İşçi Parti kadın milletvekili) mesajıydı. “Gerçek olan İngiliz halkının içgüdüsel olarak anladığıdır.  Çünkü onlar ideolog değiller”.

İngiliz halkı, bu ülkede hepimizin ortak bir pay sahibi olduğunu ve daha iyi bir geleceğe giden tek yolun,  birlikte yürüyeceğimiz bir yol olduğunu biliyorlar.

Birlikte, kötülemenin ötesine, daha yüksek bir düzeye geçelim.

Politikamızı zehirleyen, karalama ve aşırılıklardan uzakta kalarak, kendi değerlerimiz için olumlu bir durum oluşturalım.

Bunu sesli olarak ve açıkça söyleyelim: Muhafazakarlar daima,  bizi ayırandan çok, bizi birleştiren bir politika için ayağa kalkacaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 1556
Kayıt tarihi
: 14.10.12
 
 

Elektronik Y.Mühendisiyim. Teknik alan dışında Tasarruf ve tutumlu yaşam, Kişisel Finans Yönetimi..