Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

“İzmir’deki Kurum ve Kuruluşlara Çağrı”

“İzmir’deki Kurum ve Kuruluşlara Çağrı”
 

Türkiye Beyazay Derneği Cumhurbaşkanlığı ve farklı Bakanlıklarla projeler yapan Kamu yararına bir dernektir. Derneğimiz Engelliler ve tüm Vatandaşlarımızın Eğitim istihdam sosyal hayata katılım sorunlarını çözmeye çalışmaktadır.

Yaptığımız bir araştırmada insanların çoğunun engellileri tanımadığı engelli komşu istemediği engellilerle ilgili bir Kitabı okumadığı ve kısacası engellileri tanımadığı ortaya çıkmıştır. Bu amaçla engelliler ve engelsizlerin birlikte yaşama kültürünü arttırıcı projeler yapmıştır. Eğitim Her Engelli Aşar Birlikte Yürüyoruz ve Mayısta sona erecek Aşmak İçin Hareket et projelerini yürütmüştür.

10-16 Mayıs engelliler haftası yaklaşmaktadır.Engellilerle ilgili Gün ve Haftalarda sadece engelliler dernekleri ve aileleri olmaktadır.Bu durum sorunların çözümünü ve farklı toplum kesimleri tarafından bilinirliğini sağlamamaktadır. Hâlbuki engelliler aileleri ve dernekleri bu sorunları zaten yaşamakta ve çözmeye çalışmaktadır. Olması gereken farklı toplum kesimlerinin de engellileri ailelerini ve derneklerini tanıması gerekmektedir. Ve onların farkında’lığını arttırıcı faaliyetler de yapılması gerekir. Bir de yapılan tüm etkinliklerin engelli ve engelsizlerin birlikte olacakları faaliyetler olması gerekir. Engelli çocukları pikniğe götürmekten ziyade engelli ve engelsiz çocukları birlikte pikniğe götürmek ve kaynaşmalarını sağlamak gerekir. Kadınlarla ilgili bir faaliyet yapıldığında engelli kadınları gençlerle ilgili bir faaliyet olduğunda engelli gençleri de dâhil etmek gerekiyor. Toplumun birlikte yaşamaları için bahaneler oluşturulması gerekir. Birbirini tanıyan insanlar ön yargılarından kurtulur. Bunun bahanesi de sanat spor gezi ve farklı etkinlikler olabilir.

Türkiye Beyazay Derneği İzmir şubesi farklılıkların zenginlik olduğu bu çalışmalara her zaman danışmanlık yapacaktır. Tüm Kurum ve kuruluşlarımızın farklı olanı dışlamak yerine kaynaştırmak gerektiğinden yola çıkarak Engelliler ve Engelsizlerin bir arada olacağı Faaliyetler yapmasını Rica Ederiz. 10-16 Mayıs etkinliklerini bu şekilde Planlanmasını Rica Ederiz.

Salih Arıkan Türkiye Beyazay Derneği İzmir şube Başkanı,Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..