Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

'Kaatı'Sergisi ve Fazıl Say konseri

'Kaatı'Sergisi ve Fazıl Say konseri
 

Cemal Reşit Rey Konser salonunda geçtiğimiz Cuma günü (19.02.2010 tarihinde) Fazıl Say ve Arkadaşları “İstanbul Bestecileri” konseri vardı.

Bugüne kadar Fazıl Say’ın canlı performansını izlememiştim ve konserini izleyenlerden çokça methiyelerini duymuştum bu anlamda merak ediyordum.

Her engeli olmasa da birçok engeli aşabilmiş biri olarak bu konseri izlemeye gitmek istedim.

Ortaokulu birlikte okuduğum çocukluk arkadaşım Emoş’ta geleceğini söyleyince, konser gitme fikri daha bir cazip geldi(!)

İnsanın en yakın dostu ona benzermiş. Benimde böyle benzeştiğim çok nadide dostlarımdan biri çocukluk arkadaşım Emoş’umla her zamanki gibi (birlikte olduğumuz her program gibi) güzel bir akşamı paylaşmak üzere sözleştik.

Sanata düşkünlüğümüz ve yeteneğimiz ortak noktalarımızdan bazıları fakat özellikle resim ve yazmanın bizim için büyük bir tutku olduğunu belirtmeliyim. Bu anlamda bu derece benzeştiğim bir dostla bu özel güzellikleri yaşamanın tadına da doyum olmuyor.

O gün ikimizde 17.30 da iş yerlerimizden çıktık ve 18.00 gibi yol üstünde buluştuk.

Konsere çokça zamanımız olmasına rağmen birlikte öylesine hızlı tükettik ki zamanı nasıl geçti zaman(?) anlamadık(!)

Otomobilimizin içinde, Cemal Reşit Rey Konser Salonuna yakın yol üstünde güzel bir köşeye çekildik ve Emoş’un restoranta girip çıkmakla zaman kaybetmemek üzere gelirken aldığı ve hala sıcacık olan lavaş ekmek arası yaprak dönerlerimizi büyük bir iştahla (afiyetle)yedik.

Sohbet ettik bolca ve birde baktık ki saat 19.00 ‘u geçiyor, konser öncesi sergiyi gezmek niyetinde olduğumuz için 20.00 de başlayacak konser öncesi orada olmak için biraz aceleci davrandık.

Yarım saat bizim sergiyi gezmemiz için kâfi gelmişti. Muhteşem bir sanatı daha tanıma mutluluğunu yine can dostum ile yaşadık.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayeleri bölümünde sergilenen “Geçmişten günümüze mirasımız” Kaatı’ Sergisinde yer alan eserleri büyük bir titizlikle inceledik.

Bu sanatı yapan sanatkârlar ile de tanışma şansımız oldu. Bu sanatı yapan sanatçıların isimlerine de yer vermek istiyorum.

Dürdane Ünver, Müjgan Başköylü, Ersin Yıldızhan, Hatice Uçar, Füsun Köşklü, Meryem Güney, Ave Uzun, Dilek Erim, Safiye Gülen, Gülgün Kaya, Hasan Ertuğrul, Hülya Yaatası, Berna Tunç, Esma Akoğlu, Müge Özlem Doygun, Edibe Yekeler ve Nesrin Güler tarafından yapılan tüm eserler birbirinden güzeldi.

Kaatı’nın küçücük kâğıtların mikroskop altında neştere benzeyen özel kesiciler ile kesilip, cımbızlar ile tutularak, nişasta, su ve şaft karışımı ile yapıştırılan son derece zor bir sanat olduğunu da yine sanatçılardan Edibe Yekeler bizlere özellikle anlattı. Burada yapılan çalışmaların yüzyıllar boyunca dayandığını da belirteme bilmem gerek var mı?

Konser öncesi sergiyi gezmek bizlere son derece keyif vermişti ve konserde beklediğimizden bile güzeldi. Salon tamamen dolmuştu.

Fazıl Say Piyanosun başında muhteşem solo konserini verdi ilk önce, sonrasında keman da Cihat Aşkın, Berfin Aksu, Viyolonsel; Çağ Erçağ, Viyola; Atilla Aldemir, Ney de Burcu Karadağ, Bariton da Güvenç Dağüstün ve yine piyanoda Iraz Yıldız bizlere doyumsuz güzel bir müzik ziyafeti çektiler.

İki saat süren konserden ayrılırken bedenimiz kadar ruhumuzda dinlenmişti ve bendeniz ise ayrı bir mutluluk içindeydim…

Ben bir engelli olarak gerçekleştirdiğim her etkinlikten ayrı bir tad alıyorum ve bu konseri de izleyebilmiş olduğum için kendimi şanslı görüyorum.

Engeller bir gün kalkarsa belki o zaman benim içinde bu gerçekleştirmiş olduğum sanatsal aktivite olağan olacak (!)

Fakat şimdi katılabilmeyi başardığım her etkinlik büyük bir zafer (!)

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..