Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '14

 
Kategori
Magazin
 

‘KAÇAK GELİNLER’İN İSTANBUL MACERASI…

‘KAÇAK GELİNLER’İN İSTANBUL MACERASI…
 

Kış ekranımızı şenlendiren diziler sezonun sonuna yavaş yavaş ilerlerken yaz aylarında televizyonda boy gösterecek yapımlar da birer ikişer belli olmaya başladı. Bunlardan biri de yapımcılığını NTC Medya-Mehmet Yiğit Alp’in üstlendiği ‘Kaçak Gelinler’

Kanal D’de ekrana geleceği haberlerinin aksine Star TV izleyicisiyle buluşmaya karar veren ‘Kaçak Gelinler’, başrollerinde Julia Roberts ve Richard Gere’in yer aldığı 1999 yapımı romantik komedi ‘Kaçak Gelin’ filmiyle tekil bazda ismen benzeşen bir yapım. Yanı sıra içeriğindeki yolları kesişen kadın halleriyle de, ‘Görüş Günü Kadınları’nın havasını estiren bir görünümde.

***

Biri gelinlik provasından, biri nikâh masasından, biri de düğün salonundan kaçan Almilla, Şebnem ve Kâinat isimli üç kadının hayatlarının aşkına yetişmek için gittikleri İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda yollarının kesişmesiyle başlayan ‘Kaçak Gelinler’in yönetmen koltuğunda Kerem Çakıroğlu oturmakta.

Senaryosu Cem Özkan’a ait olan yapımda, en son ‘Görüş Günü Kadınları’yla karşımıza çıkan Şenay Gürler de dâhil olmak üzere ilgi çekici bir kadro rol alıyor.

‘Kavak Yelleri’, ‘Benim İçin Üzülme’ gibi sevilen yapımlardan tanıdığımız Selin Şekerci’nin Şebnem’i canlandırdığı dizide ‘Aşk Ekmek Hayaller’den Deniz Baysal, Kâinat; ‘Arka Sokaklar’, ‘Eve Düşen Yıldırım’ gibi yapımlarla izleyici karşısına çıkan Açelya Topaloğlu da, Almilla rolünde.

***

Hayatları kaçak gelinlik ve aşk kovalamacası nedeniyle iç içe geçen üç kadının öyküsünü, İstanbul’un yaşam zorluklarıyla buluşturacak olan yapım, beyaz atlı prens sanılan erkeklerin gerçek yüzleriyle hayal kırıklıkları yaşatırken, genç kızların imrendiği şöhret rüzgârının nasıl insanı oradan oraya savuran fırtınaya dönüşebileceğini de ortaya koymayı hedefleyen bir içeriğe sahip.

İstanbul’un ve erkeklerin ışıltılı görünümlerinin ardındaki karanlığı göstererek, bu yolda ilerleyeceklere bir nevi örnek teşkil edecek olan ‘Kaçak Gelinler’de, tanıtım bilgilerinden anlaşılan o ki, kadınların zor şartlarda nasıl kenetlendiği ve yeni bir hayat için kader birliği edeceğini izlerken aynı zamanda ‘hayatımın erkeği’ arayışının boşluğuna da şahitlik edeceğiz.

***

‘Kaçak Gelinler’imizi İstanbul duvarına toslatan dizinin ekrandaki başarı şansına gelince…

Çok yakında Star TV’de izleyiciyle buluşacak olan yapım, ‘Görüş Günü Kadınları’na oranla daha izleyici algısına hitap eden eğlenceli-şamatacı bir dille ekrana taşınıp gün-saat değişimine maruz kalmadan istikrarlı bir yayın politikasına sahip olursa tıpkı ismen benzediği romantik komedi ‘Kaçak Gelin’ gibi ilgi görüp baş tacı edilebilir.

Ayrıca ciddi rakiplerin bolca yer almadığı yaz ekranında, seçeneği kışa göre hayli azalan izleyici avantajını da hesaba katmak lazım.

Dolayısıyla Furkan Andıç, Fırat Altunmeşe, Fırat Albayram, Cihan Yenici gibi kızların ilgisini çeken genç yüzleriyle zenginleşen ‘Kaçak Gelinler’in yazın iddialı dizisi olmaması için şimdilik görünürde bir tehlike bulunmamakta. Tabii her şey birkaç bölüm yayınlanmanın ardından netleşecek.

İzleyicinin kapsamlı içerikten ziyade hoş dakikalar geçirmek istediği gerçeğinde, ‘Kaçak Gelinler’in kadınsal halleri eğlendirdiği sürece mesele yok. O zaman ‘Kaçak Gelinler’in İstanbul macerası doya doya uzun sürer.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..