Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kadınlar neden aldatırlar?

 Kadınlar neden aldatırlar?
 

almightydad.com


 

Erkeklerin aldatmalarıyla ilgili yazdığım yazıların birinde bir bayan blog yazarı arkadaşımız yaptığı yorumda  aldatmanın tek taraflı olmadığını, aldatmalarda kadınların da erkekler kadar suçlu olduğunu vurgulamıştı. Aslında kendisi çok haklıydı. Kadınların da bu aldatma işinde payı vardı. Ama kadınlar evli değilse, böyle bir aldatmada sadece figuran rolü oynuyorlardı.
 
Peki kadınlar kocalarını aldatmazlar mı?
 
Erkekler kadar olmasa bile kocalarını aldatan kadınlar olduğu herkes tarafından bilinmektedir.
 
Peki kadınlar kocalarını hangi hallerde aldatırlar? Seven kadın aldatır mı? 
 
Şimdi gerçek yaşamdan örnekler vererek bu soruların cevaplarını vermeye çalışalım. 
 
Genel kanı seven kadının aldatmayacağı yönündedir. Ama bunun bir istisnası vardır. Eğer bir kadın kocasını sevmesine rağmen bunalımdaysa aldatma durumuna düşebilir.
 
Yakın zamanda annesini kaybetmiş olan bir kadın bu yüzden  bunalıma düşmüştür. Kocasının iş seyahatinde olduğu bir akşam, giyinip, süslenip, amaçsızca sokağa çıkar. Kadının profesyonel olduğunu düşünen bir erkek, kadına ilişki teklifinde bulunur. Kadın robot gibi teklifi kabul eder ve bir otele gidip, o kişiyle birlikte olur. Adamın verdiği parayı da kabul ederek, adamın kendisi hakkındaki düşüncelerini boşa çıkarmak istemez.
 
Kadın aslında kocasını sevdiğini, fakat bunalımlı bir zamanında böyle bir işe kalkıştığını bir itiraf sitesinde rümuz kullanarak anlatır. Yani bir nevi günah çıkarma gibi. (Bu arada blog yazarları için bir ipucu vereyim, konu bulmakta zorlanıyorsanız, itiraf sitelerinde bol malzeme bulabilirsiniz.)
 
Kadınların aldatmaları için diğer nedenler de şunlar olabilir.
 
1. Kocasının ilgisizliği
 
2. Yakın çevresinde kendisine aşırı ilgi gösteren erkeklere karşı zayıf olması.
 
3. Başka bir erkeğe aşık olma.
 
4. Özellikle iş çevresinde karşı cinsten biriyle yakınlaşma..
 
5. Kendisini aldatan kocasından intikam alma duygusuyla yapılan aldatma.
 
6. Geçim zorluğu nedeniyle yapılan aldatma.
 
7. Kocasının çok yaşlı olması, cinsellik bakımından yetersizliği...
 
8. Kariyerinde ilerleme sağlamak isteyen kadınların amirleriyle girdikleri ilişkiler....
 
Kırsal kesimde kadınlar kocalarını daha çok yakın akrabalarıyla aldatırlar. Bu kişi kadının kaynı, kuzeni, veya başka bir akrabası olabildiği gibi, köyünde eskiden beri sevdiği başka bir erkek olabilir. Kadınlar açıkça bu kişilerle etrafta görünemezler. Eğer akrabası olan bir erkekle birlikte olacaksa, bu ev, ya kendi evi olacaktır, ya da akrabasının evi. Eğer kadının aldattığı anlaşılırsa veya kadın sevdiği erkekle birlikte kırsal kesimden kaçıp, bir kente yerleşmeye kalkarsa bu durumlarda töre devreye girer ki, bu durumda aşıklar için kaçınılmaz son mezarlıktır. 
 
Şimdi de gerçek yaşamdan gözlemlediğim aşağıdaki olayları yukarıdaki uygun başlıkların altına yerleştirebiliriz. 
 
Bekarlık dönemlerimizde yaşıtımız kızlarla flört dönemi yaşarken, bazı arkadaşlarımız da evli kadınlara takılırlardı. O arkadaşlarımızda aramızda şöyle diyaloglar geçerdi.
 
******
 
"Ahmet, bu akşam ne yapıyorsun?"
 
"Ya bir kadın buldum, bana cinselliğimi yaşatıyor."
 
"Ne karşılığında?"
 
"Kadın geçim sıkıntısı çekiyor. Kocası gece bir kahvede ocakçı olarak çalışıyormuş. Adam hayırsızmış. Kazandığı paranın çoğunu kumarda harcıyormuş. Kadının  iki çocuğu var. Kadın çocukları için para karşılığı bu işi yapıyor."
 
"Ya evli kadınlarla yakışıyormu sana? Bekar kadın mı kalmadı dünyada?
 
"Boşver ya...Onun  bir arkadaşı daha var. Ona da bizim Ali takılıyor."
 
"Ya kocası sizi yakalarsa?"
 
"Yok, ya adam gece çalışıyor. İçkiye, kumara da düşkün. Ancak sabahları eve geliyor."
 
"Peki kadının çocukları söylemez mi babalarına? Onlar sormuyorlar mı bu amca kim diye?"
 
"Soruyorlar da, işte. Bu amca Nurettin amcanın kardeşi gibi sözler söylüyor kadın. Sonra da çocukları uyutuyor. Biz de işimize bakıyoruz."
 
"Çok iğrençsin Ahmet ya...."
 
Çocuklarını ve karısına bakmayan bir kocanın başına gelebilecek durumlardan biriydi bu örnek. Yani geçim zorluğu nedeniyle yapılan aldatma. Çocuklarını geçindirmek için kötü yola düşen kadınlar bu işe ne yazık ki böyle başlıyorlar....
 
******
 
Kocası ilgisiz bir kadın. Ama kadının ekonomik özgürlüğü var. Bir işyerinde memuriyet kademesinde çalışıyor. En yakın mesai arkadaşı da bir erkek. Aralarında bir yakınlaşma doğuyor. Adam da kadın da evli olmasına rağmen, aralarındaki bu yakınlaşma bir ilişkiye dönüşüyor. Üstelik bu kişiler ailece de birbirleriyle görüşüyorlar. Her ikisinin de birer çocukları var. 
 
Kadının kocasına bir arkadaşı şöyle diyor.
 
"Ya , senin hanım bir erkekle alışverişteydi."
 
"Nasıl biriydi?"
 
"Orta boylu kıvırcık saçlı, bıyıklı bir adam"
 
"Önemli değil ya. O bizim Mehmet'dir. Onlar iş arkadaşı."
 
Kocası kadına karşı o kadar ilgisiz ki, çocukları hastalandığında bile çocuğunu doktora götüren kocası değil, iş arkadaşı....
 
Bu olaya da uygun başlık, kocanın ilgisizliği ve iş çevresinde bu ilgisizliği başka bir erkekle dolduran bir kadın ve sonunda ilişkiye dönüşen bir arkadaşlık.
 
******
 
İşyerlerinde bazı amirler vardır. Astlarına asılırlar, Onlar için kadının bekar veya evli olması bile farketmez.
 
Böyle bir amir, işe yeni gelen evli bir kadını gözüne kestirmiş. Anlaşılan kadın da beğenilmeye aç bir kadın. Amiri kadını önce yemeğe davet ediyor. Kadın da amirine yakınlık gösterip, terfi alma peşinde. Kadın amirinin bu ilgisine karşılıksız kalmıyor ve zaman içersinde aralarında bir ilişki başlıyor.
 
Öyle ki, bir akşam mesai bitimine yakın, kadının kocası işyerinin kapısında karısını bekliyor. Kadın amirinin odasında, artık ne yapıyorlarsa, Dedikodulara göre odada her türlü şeyi yapıyorlar. Amirin şöförü de kapı önünde nöbetçi..
 
Kadına soruyorlar?
 
"Ya sen evli bir kadınsın. Neden amirinle ilişkiye giriyorsun?"
 
Kadının cevabı ilginç...
 
"Ne yapayım? Adam beni beğeniyor.."
 
******
 
Evli olup, da işyerlerinde amirlerine veya mesai arkadaşlarına aşık olan kadınlar da az değildi gördüklerim arasında.
 
Yani sonuç olarak aldatan taraf sadece erkekler olmuyorlar. Kadınlara gereken ilgiyi göstermediğinizde uygun bir ortam bulduğunda kadınlar da aldatabilir. Tabii bu sözüm bütün kadınlar için geçerli değil.....
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..