Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"KADINLIK HALLERİ"

"KADINLIK HALLERİ"
 

alıntı


Anne kadınlardan başlayalım; kariyerde yaparım, çocuk da yaparım diyen kadının anneliğe geçişi bir milattır dostlar. Anne olmadan önce ve anne olduktan sonra diye ikiye ayrılır kadın. Annelikten önce kadın kendini severken, anne olduktan sonra dünyaya getirdiği kuzusuna adar kendini. Kendinin dışında başka bambaşka bir varlıktır o, ömür boyu sürecek köleliktir deJ Kontrol manyaklığının başladığı, çevredeki eksikliklerin göze battığı, yanlışların sinirleri çoook bozduğu, müdahaleci ruhunun daha da canlandığı bir evredir anne kadın olmak…

Yetim kadınlar…Babasız büyüyen kadın olmak zordur. Küçük yaşta yetim etiketiyle tanışırlar. Hem anne hem baba olan tek ebeveyne açamaz kendini çoğu zaman, içine atar dertlerini sıkıntılarını, zaten dertli olan ebeveynini kendi sıkıntılarıyla iyice dertlendirmek istemez. Aksine hayatın güçlüklerine karşı destek olur, olmaya çalışır. Öğrenir hayatın zorluklarını yaşıtlarından önce. Ayakları yere basan net kadınlardır onlar, Kırıldıklarında susarak uzaklaşırlar, sadece susarak…kendi yaralarını kendileri sarmayı bilirler yetim kadınlar, Hem çok hassastırlar, hem çok güçlü, hem çok bilirler, hem susarlar…

Çalışan kadınlar; Öyle beceriklidir ki bu kadınlar. Hele bir de anne ise. Aynı gün içinde hem evinin temizliğini yapar, hem evin alışverişini halleder, çocuğu için doktor randevusu alır, işe gider, toplantıya katılır, telefonlara cevap verir, patrona sunum yapar, gelen giden arkadaşlarına terapi uygular, çocuğunu doktora götürür, gazete okur, mitinglere katılır, yaz tatilini planlar, giyinir, süslenir, misafir ağırlar, hatta farklı kanallarda 3 diziyi bile ustalıkla izlerJ Daha nelerrr neler… Veeeee bütün bunların sonucunda hala gülümser. Eeeee bütün güçlüklerin üstesinden başarıyla gelebilen çalışan annenin hani madalyası?

Bu halleri biraz daha genişletirsek;

  • Çıta tavan yapmış kadınlarJ
  • Bir şişe soğuk su eşliğinde boşanıp, ben de kadınım diye geçinenlerJ
  • Saçlarını süpürge, bildiğiniz süpürge yapmış kadınlarJ
  • Hem kariyer hem çocuk yapan hemcinslerimJ
  • Başına gelmiş her şeye rağmen kuyruk dik dolaşan kadınlarJ
  • Her an kapris yapmaya hazır, her daim stresli kadınlarJ
  • Bütün gün ev işleri ve çocuklar arasında koşturup, akşam “ne yaptın ki yoruldun” sorusuna maruz kalan kadınlarJ
  • Ve vee vee yine her şeye rağmen hala ve umutla gülümseyen sevgili hemcinslerimJ

Liste uzaaaar gider sevgili dostlar. Annem hep “ev işi nankör kızım” der durur, aslında doğru söylüyor, sadece ev işimi?yaptığımız hiçbir şey kendini göstermiyor, ev işi veya başka işler…Biz kendimizi yoruyoruz sadece o kadar. kadınlık halleri işte, uğraşıp dururuz herşey yoluna gitsin diye:))

Günün sözü: İltifat ediniz ki marifet gösterelimJ

Gülümse: Genç karı koca yataklarında uyurken kadın rüyasının etkisi altında;eyvah kocam; diye bagırmış kocası uyku sersemi fırlayıp gardolaba saklanmış.!

 
Toplam blog
: 184
: 2109
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki ö..