Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '11

 
Kategori
Sinema
 

‘Karadedeler Olayı’nı günışığına çıkartan yapım…

‘Karadedeler Olayı’nı günışığına çıkartan yapım…
 

Son zamanlarda isimleriyle öne çıkan yapımlar üzerinden prim yapmak moda. Beş aydır sinemalarda fragmanı yayınlanan ve iki yıllık bir çalışmanın ürünü olan ‘Karadedeler Olayı’ adlı belgesel de, emek istismarcılarının yeni hedefi. Belgeselle ilgili sosyal medyada, basında ve internet sitelerinde çıkan haberleri ve yorumları yakından takip eden yapımcı PRA Film, yaşanan bilgi kirliliği üzerine açıklama gereği hissetmiş. Açıklamada, tüm Türkiye’de tanınan birtakım oyuncu ve yönetmenlerin isimlerinin filmin künyesinde geçmeye başlamasına değinilerek medyada yayınlanan video ve fotoğrafların ‘Karadedeler Olayı’ belgeseliyle ilgisi olmadığı belirtilmekte… 

Yönetmenliğini Erdoğan/Erkan Bağbakan’ın üstlendiği ‘Karadedeler Olayı’, 1989’da meydana gelen ve ‘cin’ söylentileriyle geçiştirilen bir bilinmezin günışığına çıkartılması! Olay, köylüyü tedirgin eden esrarengiz görüntülerle başlar. Haberin peşine düşen genç gazeteci, yaşananları kaydetmesi için köydeki bir çocuğa kamera bırakıp geri döner. Üç gün sonra evinden alınan gazeteci sorguda, kamera bıraktığı çocuk dahil yedi kişinin parçalanarak öldürüldüğünü öğrenir. Suçsuzluğu ispatlanan gazeteci serbest kaldıktan sonra kayıplara karışır. Üzerindeki tüm giysiler ve not defteri ormanda bulunur. Bu esrarengiz olay, bir intihar ve üç adet kamera kasediyle 2009’a kadar karanlıkta kalır. ‘Karadedeler Olayı’nın çekimiyse, film ekibinin bu tarihte belge ve kasetlere ulaşmasıyla gündeme gelir. 

Belgesel olduğu ve bu nedenle sinemalarda gisterilen diğer filmler gibi oyuncu, profesyonel fotoğraf ve orijinal müzik gibi unsurlar içermediği vurgulamasıyla 16 Eylül 2011’de gösterime girecek olan ‘Karadedeler Olayı’, kimilerine göre metafizik güçlerin kimilerine göreyse karanlık kişilerin işi! İsimleri ve yüzleri gizlenerek tanıklık yapanların röportajları ve kasetlerdeki görüntülerle geçmişteki vahşetin gizemini yorumlamaksa izleyiciye beyin jimnastiği. 

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..