Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '11

 
Kategori
Blog
 

"Karanlık sayfalar" aydınlanıyor.

"Karanlık sayfalar" aydınlanıyor.
 

Sara Gül Turan, aynı zamanda blog yazarlarımızdan.


Blog yazarlarımızdan Sara Gül Turan’ın, 10 ncu kitabı çıktı. Bundan öncekilerde olduğu gibi, yayınevi, ikinci baskısına hazırlanıyor. Sara’nın bu derece okunmasının sebebi, Almanya’daki hayatını anlatan kitap olan “Gülün Dikeni” isimli kitabı, Alman adaletini ve hapishanesini bizlere tanıtıyor.  

Yine MB’dan tiyatrocu, oyun yazarı ve şair olan Behram Su, aynı blogcumuzun “Kadının dayanılmaz gücü” kitabını eleştirerek, kitabının, “Almanya’da en çok satanlar arasında yer alması, memnuniyet vericidir. Listelerin üst sıralarına adını yazdırmış bir yazarımızdır” diyor.  

Sara Gül Turan, kendi halinde, Kuşadası’nda oteli olan, eski bir milletvekili olan eşi ile birlikte yaşıyor.” Uzun yıllar hosteslik yaparak görmediği ülke kalmayan Sara Hanım, 4 dil biliyor. Daha önce de “Gülün Dikeni, Bir hostesin anıları ve Şok isimli kitapları Almanca’ya da çevrilmiş. Yazarın diğer eserleri ise şöyle: “Kökten refah, Dünden bu güne Atatürk’çülüğe karşı olanlar, Din tacirleri, Bir siyasinin negatif yüzü, Türkiye’de din terörü, Atatürk’ten Türk Ulusuna mesajlar ve Kadının dayanılmaz gücüne ilaveten bu son kitabı Karanlık sayfa, eserlerini teşkil ediyor.  

Sara 1953 doğumlu. Erenköy Kız Lisesini bitirdikten sonra Almanya’nın Frankfurt şehrinde üniversite eğitimini tamamladı. İngilizce, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca bilen Turan, 9, 5 yıl, Alman Hava Yollarında hostes olarak çalıştı.  

Kendisinin kaleme aldığı yazılarını, sanat çevreleri, Boyalı Kuş romanının yazarı Jerzy Kosınskı’ ye benzetiyor. Acımasız sert uslup ve hakikatleri dolandırmadan çarpıcı bir şekilde anlatmak şeklinde.  

Yazar, bu romanı ile, karanlık perdeleri aralıyor, karanlık sayfaları karıştırıyor ve aydınlığa, çarpıcı bir dille yüzeye çıkarıyor. Herkesin hayatındaki karanlık sayfalardan daha bir başka sayfalar bunlar.  

MB’da bir kitap çıkarma furyasıdır gidiyor. Biz de Sara Gül Turanı, bu yazımızla kutlayalım istedik.  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..