Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

"Kasaptan et çalan kedi gibi"

Haftanın ilk işlem gününe alım ağırlıklı başlangıç yapan Borsa İstanbul’da (BIST) ilk seans bir miktar kâr satışları görülsede bu satışlar 88,750 seviyesinde karşılandı ve endes günü yüzde 0.70 yükselişle yeni rekor seviyesi olan 89,714 puandan tamamladı. En son kapanış rekoru 3 Mayıs Cuma günü 89,093 puan ile kırılmıştı.

Yurtdışında ise dün İngiltere borsasının kapalı olduğu Avrupa’da yatay hafif negatif görünüm hakimdi, ABD'de S&P, Bank of America'nın 1.6 milyar dolar ödeyerek MBIA ile arasındaki anlaşmazlığı çözmesi haberiyle finans hisselerine gelen alımlarla dün günü yeni rekor seviyesinde tamamladı.

Asya tarafında ise bugün yataya yakın görünüm söz konusu iken Japonya'nın Nikkei endeksi ABD'deki rekor kapanışın ardından Haziran 2008'den beri görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Hisse senetleri piyasalarında dün görülen yükselişlerde ünlü yatırımcı Warren Buffett’ın dün yaptığı, düşük faiz oranlarının tahvilleri "berbat" yatırımlar haline getirdiği ve hisselerin ise "makul fiyatlarda" olduğu açıklamasının da etkili olduğu söylenebilir.

Bugün gündem olarak yurtiçinde İş Bankası ve Yapı Kredi’nin 1Ç finansal sonuçlarını takip edeceğiz. Yurtdışında ABD tarafında önemli bir verinin açıklanması beklenmiyor, Avrupa tarafında Almanya’dan gelecek Mart ayı fabrika siparişleri verisi önemli olacaktır.

Endeksin teknik görünümü hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Not artırım hikâyesi, faizlerdeki düşüş eğilimi ve Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta yapacağı PPK toplantında faiz indirimine gideceğine yönelik beklentiler aşağı yönlü hareketleri sınırlamaya devam ediyor. Strateji olarak endeksin Ocak zirvesi olan 86,700 üzerinde kaldıkça oyunda kalabiliriz. Bunun dışında bilmem fark ettiniz mi son dönemde birçok hissede ani sert düşüşler görülüyor. Özellikle hisse seçimlerinde ve yaptığımız işlemlerde “Kasaptan et çalan kedi gibi” dikkatli olmalıyız.

Bol şans...

Özel ÖZTÜRK

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..