Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '16

 
Kategori
Siyaset
 

"Kayyım Heyeti" MHP olağanüstü kongre tarihini belirledi. Kılıçlar kınından çıktı!

"Kayyım Heyeti" MHP olağanüstü kongre tarihini belirledi. Kılıçlar kınından çıktı!
 

Devlet Bahçeli, kendisine kazan kaldıran muhalifleri partiden ihraç etmeye çalışırken ve Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 8 Nisan'daki kararına Yargıtay aracılığı ile itiraz ederken, mahkemece atanan “Kayyım Heyeti” MHP’nin kongre tarihini belirledi!

Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda kendilerine 'Çağrı Heyeti' sıfatıyla yetki verildiğini anımsatan “Kayyım Heyeti” MHP Parti Tüzüğü'nün ilgili hükümleri gereği olağanüstü büyük kongrenin yerine getirilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler başlattı.

Çağrı Heyetinin kararına göre, ilk olağanüstü toplantının 15 Mayıs 2016 tarihi saat 10.00'da, gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci olağanüstü genel kurul toplantısının aynı yerde ve saat 10.00'da, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağını açıkladı.

Hatırlanacağı üzere MHP Genel Merkezi geçen Cuma Yargıtay’a başvurmuştu. Bu noktadan sonra gözler 15 Mayıs’a kadar Yargıtay’dan bir karar çıkıp çıkmayacağında olacak. Muhaliflere göre Yargıtay’dan karar çıkmazsa kurultay yapılacak. 

MHP'de Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bayrak açan isimlerden Meral Akşener, CNN Türk canlı yayınında "Baş paralelci Bahçeli" ifadelerini kullanmış, Genel Merkez Akşener hakkında soruşturma başlatmıştı.

Kulislerde, Akşener'in ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilebileceği konuşuluyor.

MHP'de genel başkan adaylarından Sinan Oğan da geçen yıl Ağustos ayında partiden ihraç edilmiş, dava açarak Kasım ayında partiye dönmüştü. MHP'de genel başkanlığına adaylığını açıklayan diğer isimlerse Koray Aydın ve Ümit Özdağ.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..