Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

'Kazak' dar geldi...

'Kazak' dar geldi...
 

Güzel bir oyun ve farklı bir galibiyetin kara bulutları bir anda dağıtabileceği maçta öldük öldük ve son dakikada gelen golle dirildik adeta.

Rakibimiz daha önce hiç mağlup olmadığımız, hatta gol bile yemediğimiz Kazakistan'dı. Ancak gerek ligin ertelenmesi nedeniyle futbolcularımızın maç ve konsantrasyon eksikliği, gerek defansta yaşadığımız geleneksel sıkıntılar (üstüne Servet ve Gökhan'ın da sakatlığı gelince) ve bunlarla birlikte rakibin katı defans anlayışı bizi epey zorladı.

Belçika'nın favori olduğu maçta Azerbaycan önünde puan kaybetmesi bizim için bulunmaz nimetti. Ama bu durum belki futbolcularımızı biraz da strese soktu. Kapanan ve sadece kontra ataklarla, duran toplardan medet uman bir takıma karşı erken bir gol bulup rahatlamanız gerekir. Nitekim Arda ve Mehmet gibi dikine oynayan iki oyuncunun aynı anda ilk 11 de başlaması da bu arzunun göstergesiydi. Fakat Mehmet Ekici beklentileri karşılayamadı ve o yetersiz kalınca Emre'ye çok iş düştü. Emre de sakatlanınca oyunu yönlendiremez olduk.

Kazakistan'ın attığı gol soğuk duş etkisi yarattı ve takımın kendisini toparlamasına da vesile oldu. Arda daha fazla sorumluluk almaya başladı, Gökhan Töre oyuna hareket getirdi ve son olarak Kazım yerini Umut'a bırakınca golü beklemeye başladık. İlerde yalnız kalmasına rağmen etkili bir görüntü çizen Burak penaltıyı kaçırmasa, yada orta hakemin verdiği nizami golü yan hakem iptal etmese çok rahat seyredeceğimiz mücadele adeta korku filmine döndü. Selçuk atıldı, ardından Kazakistan net bir gol kaçırdı. Maçın berabere bitmesi beklenirken bir serbest vuruş, son şansımız oldu. Arda bu toplara çok iyi vurmamasına rağmen sorumluluk aldı ve çok da iyi vurmasa da bir anda hepimizi sevince boğdu. Sayılmayan net golümüzden sonra bu gol belki de ilahi adaletin tecelli etmesiydi.

Sonuç olarak 1 maç eksiğine karşın Belçika'nın önündeyiz ve ipler artık tamamen bizim elimizde. 2002 Dünya Kupası ve 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yaptıklarımız hala akıllarda. Ama artık yeni zaferler gerek. Gittiğimiz her turnuvada önemli işler yapıyoruz, bizim için zor olan gitmek ama bu kez şans ayağımıza kadar geldi ve bunu tepmeye niyetimiz yok.

Önümüzdeki maç kolay olmayacaktır. Selçuk ve büyük ihtimalle Emre'den yoksunuz, ama ben kazanacağımıza inanıyorum. Sadece daha konsantre olmalı ve maçı 45 dakika değil 90 dakika oynamalıyız. Hiddink ise umarım en azından 1 maçlık 4-3-3 den vazgeçer. 

 
Toplam blog
: 65
: 1328
Kayıt tarihi
: 21.08.11
 
 

21 yaşındayım İst. Üniv siyaset bil. ve ulus. ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim... Olaylara eleştir..