Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '14

 
Kategori
İlişkiler
 

"Kazanmak kaybetmekten uzun sürer."

"Kazanmak kaybetmekten uzun sürer."
 

Umarım söz konusu dizi, adının hakkını verebilir.


Son zamanlarda duyduğum en güzel cümle bu: " Kazanmak kaybetmekten uzun sürer. " Aynı zamanda, çekimlerine başlanan, yakında ekranlara gelecek, İbrahim Çelikkol'la Nehir Erdoğan'ın başrolü paylaşacağı dizinin adı... Ve şimdiye dek sayısız kereler bizzat yaşayarak ezberlediğim, en büyük hayat dersim...

Birçok tarihi kişiliğin, başarılarla dolu yaşam yolculuğunda, döne döne karşımıza çıkar bu cümle: " Kazanmak kaybetmekten uzun sürer." Gerçekten de öyle.

Abraham Lincoln, 34 yaşından itibaren arka arakaya girdiği, tam 5 seçimi kaybetti. Ama 52 yaşında kazandığı ilk seçimde, Amerika Birleşik Devletleri'ne başkan oldu.

 Edison, ampülü icat edene kadar, binlerce başarısız deney yapmıştı. Ama sonunda azmi,  insanlığın gidişatını değiştirdi. Ampülün mucidini zafere götüren bilim yolculuğunda da kazanmak kaybetmekten uzun sürmüştü.

Kurtuluş Savaşı boyunca, yıllarca boynunda idam fermanıyla dolaşan Mustafa Kemal Atatürk, 620 yıllık bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurdu ve kurduğu bu yeni devletin, 15 yıl boyunca cumhurbaşkanlığını yaptı.

Kendi yaşamımdan da, sizlerin yaşantılarından da bu kadar çarpıcı olmasa bile, benzer örnekler verebilirim sizlere.

Evet, kazanmak kaybetmekten gerçekten daha uzun sürüyor arkadaşım...

İş, kaybederken de dik durabilmekte... Marifet, aldığın her darbede gereken dersi çıkarabilmekte, düştüğün yerden kalkabilmekte... Akıl; sabır - zeka - azim - çalışmak dörtlüsünü birarada tutmamızı emrediyor.

Yol ne kadar uzun sürerse sürsün; kararlı olmak; net, açık, anlaşılır, ulaşılabilir, gerçekçi hedefler seçmek; elde edilmek istenen sonuca sabırla donatılmış, cesaretle yontulmuş, soğukkanlı bir akılcılıkla yürüyebilmek; eninde sonunda vardırır kişiyi amacına...

Ve en yorulduğun an, unutma: " Kazanmak kaybetmekten uzun sürer. " 

Bence de öyle.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..