Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '17

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

“Kent Konseyciliği Oynayalım mı"

“Kent Konseyciliği Oynayalım mı"
 

salih arıkan


İzmir kent konseyi yürütme kurulu aldığı kararla seçilmiş engelli meclis başkanını görevden aldı. Engelli meclisine de toplantıları takip edecek bir görevli gönderin denildi.

Biz de engelli meclisi olarak bu tavrın yönergemize aykırı olduğunu söyledik. Yapacakları belli İzmir kent konseyi yürütme kurulu karar alacak engelli meclisini seçime götürecek. Başkan da meclis de yenilenecek. Ama kim yapacak.

Bir fırsatını buldular engellilerden kurtuldular. Engelliler meclisi lağvedilmiş oldu. Engelliler merkezide herkesin gidemeyeceği bir yere taşındı. İzmir büyük şehir belediyesi anladığım kadarıyla engellileri gözden çıkardı.

İzmir büyük şehir belediyesi şu an engellilerle ilgili ne yapıyor. Ha hakkını yemeyelim. Fırsatını buldular engellilerden kurtuldular ya şimdi çok büyük ve anlamlı bir hizmetleri var. Engelli farkındalığı merkezi.

Bununla ilgili çok yazı yazdım. Engelli haberlerini okurken İzmir büyük şehir belediyesinin tek reklam haberi de bu. Kaçtınız kurtuldunuz farkındalık merkezi size bunu öğretti demek. farkındalık merkezinin proje çıktıları belli. Erişilebilir olmayan bir kent. Otobüslerde sesli uyarı sistemlerinin kapalı olması. Aktarma rezaletiyle engellilerin ulaşımının çileye dönmesi. Engelli meclisinin Faaliyetlerinin lağvedilmesi. Üç aralık da eğlenerek kutlama anlayışı. Ne farkındalık merkezi be yahu çok şükür başka şehirlerde yok olsa biz eden beter olurlar.

Bu yazıyı neden yazdım. Bu Cumartesi İzmir kent konseyinin olağan genel kurulu varmış seçimsiz olduğu için çok fazla kimse olmaz. Çalın oynayın. farkındalık merkezine gidin bizi anlayın. Siz demokrasiden bunu anlarsınız. Bizim olsun küçük olsun. Orada bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür gitmesekte kalmasakta o köy bizim köyümüzdür şarkısı avutur sizi gidemediğin hiç bir yer sizin değildir. Avunun şarkılarla kent konseyciliği oynayın yakışır size.
Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..