Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

"Keşke"

"Keşke"
 

"KEŞKE"LERDEN ÇOK "İYİ Kİ"LERİN SENLE OLMASI DİLEĞİYLE...


"KEŞKE" kelimesi ne demek acaba? Sadece beş harfin yan yana konulması mı?
Hadi öyle olsun diyelim. Şimdi bakalım. Ne anlamı var bu harflerin? Neyin simgesi, neyin ifadesi?
 
Şimdi sorsam içinizden birine, ne demek bu diye? Kiminiz acı geçmişini, kiminiz hayallerinizi, kiminiz de hatalarını anlatacak bana. Anlattıkça belki hüzünlenecek belki de hayallerinin peşinde umut yolculuğuna çıkacak birileri...
 
Biriniz "Ben şöyle böyle yapmıştım. Keşke yapmasaydım." diyecek...
O anda gözlerinin önünden bir film şeridi gibi akıp giderken mazi, uzun uzun hayallere dalıp "keşke" kelimesini yineleyerek uzun bir "ahh" çekeceksin.
İşte o sırada şimdiye kadar belki farkına bile varmadığın "keşke" kelimesinin acı yükünü omuzlarında hissedeceksin."Tekrar dönebilsem de şu hatamı telafi edebilsem" gibisinden sarfedeceğin sözlerin de hiç bir faydası yoktur artık. Kendi başınasındır o zaman. Zamanında düşünmeden, sabırsızca, alelacele yaptığın işlerin zihnindeki soyut görüntüleriyle berabersindir yalnızca. Ama şimdi bunları düşünmenin de bir faydası yoktur inan!
 Ne yapman mı lazım? Sen bilgisayar değilsin ki "geçmişi sil" tuşuna basalım da maziyi kökten silelim. Tabi ki "keşke"ye dayanarak hatırladığın mazini silemezsin. Ama "keşke"yi yinelemektense bundan sonrası için geleceğe bakmalısın. Bakmalısın ki kalbinde yeşeren umutlarını büyütebilmeli ve o umuytları gerçekleştirebilmelisin. Ona göre hareket etmeli, tekrarladığın "keşke"lerin sayısını her geçen gün azaltmayı bilmelisin.
Bunu başarabildiğin sürece "keşke"lerin yerini "iyi ki"lerin aldığını göreceksin. Diyeceksin ki; iyiki böyle yapmışım. İşte bunu diyebiliyorsan en mutlu en erdemli kişi sen olacaksın
 
"KEŞKE"LERDEN ÇOK "İYİ Kİ"LERİN SENLE OLMASI DİLEĞİYLE...
 
 
Toplam blog
: 17
: 957
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

... ..