Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Kılıç Günü’ndeki kılçıklar…

‘Kılıç Günü’ndeki kılçıklar…
 

‘Ezel’ ve ‘Kurtlar Vadisi’yle rekabete girişeceği iddia edilen ‘Kılıç Günü’, daha en başından ‘kılçık gibi’ sahneleriyle dikkat çekti. Sert duruşlu, tehditkâr bakışlı erkeklerin yanı sıra yumuşak huyluları da bünyesinde barındıran yapım, iki erkeği bir yatakta birleştirmiş! Konusundaki eşcinsel ilişkiden dolayı oldukça sıkıntı yaşayan ve kısa bir süre yayında kalıp sonlanan ‘Mükemmel Çift’in aksine ‘Kılıç Günü’ndeki benzeri, sessiz sedasız yayına girdi. Kızıltan ailesinin eşcinsel oğlu Barış’ın, erkek sevgilisiyle yataktaki görüntüsü ATV’nin izleyiciye sürprizi oldu. Dizide, ‘Tensel Nirvana’ olarak adlandırılıp sempatik gösterilmeye çalışılan bu sahne ister istemez ‘Mükemmel Çift’in suçu neydi’ sorusunu akla getirdi! Bakalım dizinin devamında da böylesi közü örneklere şahit olacak mıyız?

Bu sürpriz ve aykırı sahnenin dışında ‘Kılıç Günü’nde Ramiz Dayı’yla rekabete giren Hafız Baba da ilgi çekici! Ramiz Dayı’nın kabadayılığına karşın Hafız Baba din kökenli bir söylevci. ‘Sefiller’ romanındaki Jean Valjean’a yardım eden papaz gibi Kılıç Ali’nin karnını doyurup barınmasına izin veren Hafız Baba, yine tıpkı orada olduğu gibi caminin halılarını çalmasına da göz yumuyor. ‘Ezel’ benzeri geri dönüşlerle verilen konuda Kılıç Ali’yle Kiziroğlu Mustafa’nın karşılaşma yeri de ilginç! Bunun için mi çalındı cami halısı?

Gelelim günümüze! Tam adam olmuşken 90 gün sonra öleceğini öğrenen Kılıç Ali, ilk iş olarak mezar taşı ısmarlıyor. ‘Taşı benden mezarı onlardan’ zihniyetiyle kurnazlık eden Kılıç Ali, ucuzundan da bir votka kapıp mideye indiriyor. Sarhoş haliyle direksiyona geçmesi ve öğütler veren Hafız Baba tarafından içkili olarak camiye götürülmesine anlam vermek mümkün değil! Cinsellik ve tehditlerle yozlaşmış zengin dünyasını sergileyen dizide, genç kızların kendilerini yatak gurmesi zenginlere sunmasını marifet gibi gösteren ve o âleme girmeyi teşvik eden konuşmalar da çok yersiz. Dizideki olaylara en doğru yorum: ‘Bu memleket bitmiş’ diyen Yakup Bey’den!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..