Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

"Kilit dosta kilittir"

"Kilit dosta kilittir"
 

“Kilit, dosta kilittir”

Bu sözü, çadır komşumuz söylemişti. İlk duyduğunuzda tuhaf ta gelse, az düşününce hiç te basit olmadığı ve sadece çadır yaşamına ait olmadığı ortaya çıkıyor.

Çadır kurduğumuz bir bölge var yakınımızda. Zaman zaman yaz aylarında medeniyetten uzaklaşıp haftasonu konaklamaları yapıyoruz bu bölgede ve çadır da içindeki ufak tefek müştemilatı ile birlikte kurulduğu yerde kalıyor birkaç aylığına. Komşu çadırlar da var bizim gibi oraları mesken tutan. Onlara göre çadır yaşamı konusunda biz hayli zayıf kalırız. Ve bir Pazar günü medeniyete dönüş hazırlıkları yaparken, “çadırı nasıl koruyacağız” düşüncesi içinde idik. Çadır komşumuz toparlandığımızı görünce; “etrafını sarın bir iple, rüzgara karşı ve olur da hayvan gelmesin diye de iyice fermuarları kontrol edin. Yoksa kilit kime kilit! Kilit sadece dosta kilit, düşmana ne… Kötü niyetli kişi yapmak istedikten sonra bir bıçakla çadırınızı yarar geçer, içinden de alacağını alır.” dedi.

Evet farkında olmasak ta, evlerimize, dükkanlarımıza vurduğumuz kilitler dosta kilit. Yeter ki kötü niyetli, arsız, edepsiz, hak bilmez insanlara denk gelmesin bulunduğunuz yer. Hangi kilit hangi kamera hangi cam durduracakmış ki onları. Ellerinden kurtuluş var mı onlar kafaya koyduktan sonra.

Bunları düşündürten, aynı gazetede yer alan iki haber oldu;

Haberin biri kısa olduğu için tamamını aktarıyorum;

KASTAMONU’nun 2700 nüfuslu Şenpazar İlçesi’nde, beyaz eşya satıcısından market sahibine, nalburundan fırıncısına tüm esnaf, işyerlerinin önünde sergiledikleri ürünlerini kepenk kapatırken de içeri almıyor.

Bugüne kadar hiç bir hırsızlık olayıyla karşılaşmadıklarını söyleyen esnaf, bu geleneğin ilçeyi ziyarete gelen yabancılar tarafından şaşkınlıkla karşılandığını söyledi. Esnaf Mehmet Selçuk, "Biz yıllardan beri bu gelenekle mallarımızı kapı önünde bırakırız. Bugüne kadar hiçbir ürünümüz ve malımız çalınmadı. Çok şükür bundan sonra da olacağını sanmam" diye konuştu.

Diğeri ise;

“Kasa hırsızlığından cinayete kadar her tür suça karışan çete operasyonunda 48 ev basıldı. 35 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL başta olmak üzere, 11 ayrı ilde kasa hırsızlığı, adam öldürme, yaralama ve tehditle para alma suçlarını işledikleri ileri sürülen 6’sı kadın 35 kişi, İstanbul’un çeşitli semtlerinde 48 ayrı eve yapılan baskında yakalandı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Bahattin Özdemir ise geçen hafta, Şişli’de kasa hırsızlığı yaparken yakalanmıştı.”

Haberin devamı var…

Evet birisi, ufak bir kasaba. Güvenlik önlemlerinin alınmadığı, kameraların olmadığı, esnaf mallarını toplama gereği duymadığı bir ilçemizden. Diğeri ise, zengin muhitleri hedef aldığı herhalinden belli organize suç örgütü. Kameralarla, güvenlik önlemleri ile donatılmış siteleri ve işyerlerini hedef alan…

Arada ne kadar büyük fark var değil mi? Ve çadır komşumuzun dediğine bir kez daha hak veriyorum: “Evet, kilit sadece dosta kilittir”

Bu konuya devam edeceğim... Şimdilik ve her zaman dostlarınızla emin kalın inşallah.

Sevgi ile…

 
Toplam blog
: 4
: 416
Kayıt tarihi
: 08.08.07
 
 

1971 doğumluyum...muhasebe ve mali işler üzerine özel sektörde çalışarak hayatımı idame ettiriyoru..