Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

“Kimse seçim rüyası görmesin”

“Kimse seçim rüyası görmesin”
 

www.karadenizvira.com


Başbakan Erdoğan, partisinin Genel Merkez Kadın Kolları AR-GE Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek Eğitim Programı’nın açılışına yaptığı konuşmada muhalefetin çanların tam tamlarına adeta ot tıkadı. “Kimse seçim rüyası görmesin” dedi.

Anadolu’da bir söylem var. “Bazı horozlar öttüklerinde sabah oluyor zannederler

Başbakan diyor ki “Kendinizi bazı horozların yerine koymayın. Siz öttüğünüz için değil dünyanın doğal seyrinde zaten sabah oluyor”

"Altını çizerek ifade ediyorum, kimse seçim rüyası görmesin! Biz, alışılmış liderlerden değiliz.”

Ya nesin?

Kusura bakmasınlar bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir. Yeri geldiği zaman yerinde icra edilir

İşte horoz bu!

İstediğiniz kadar horozsuz köyün horozu deyin “ emaneti sonuna kadar taşıyacağız” diyor Başbakan. Ötmekle sabahın geldiğine inandırmıyor kendisini. Millet emanet vermiş “emaneti sonuna kadar taşıyacağız diyor. Ve ekliyor “"Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki?”

Ne demeli bu sözlere ? “vakitsiz öten horozun başını keserler” mi diyelim bu zavallı muhalefete.

Muhalefetin en büyük dayanağı kurumlar arası çatışmadan dem vurarak oradan bir şeyler çıkarmaktı ama Başbakan kozmik odanın kapısından Genel Kurmay Başkanımızla birlikte bir açıklama yaptı, o beklentiyi de anında boşa çıkardı. “Tam bir uyum ve koordinasyon var” dedi…

İnanılmaz gerçekten. Tam bir uyum ve koordinasyon. Bu milletimizin hayali zaten ama nasıl oldu bu iş. Bu durumu sağlayan bir lider haliyle muhalefeti silindir gibi ezecek sözlerden de geri durmaz herhalde.

Nitekim çok ağır bir söz söyledi muhalefete. Yenilir yutulur cinsten değildi. Bu çanlara ot tıkamak değil düpedüz susturucu takmaktı!...

İster Ergenekon’un avukatı olun, ister bilmem neyin avukatı olun, çetelerin avukatı olun, mafyanın avukatı olun, bu ülkeyi karıştıramayacaksınız.”

Bu sözler yeni bir parti doğumundan başka çıkar yol bırakmıyor. Başbakan resmen “bu liderler bana çerez, başkası gelsin” diyor. Ve yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı nasıl bakanlara veya başbakana “istifa et “deniliyor ya bende diyorum ki ya bunlara doyurucu bir cevap verin ya da hemen istifa edin. Nasılsa seçimler zamanında yapılacak, yeni liderler kendilerini halka tanıtma fırsatı bulsunlar ve Başbakana ve partisine alternatif olsunlar. Çünkü mevcutların aşağıda söylenen sözlere verecekleri cevaplar milletimizi ikna etmeyecektir.

Başbakan “Şimdi ’erken seçim’ diyor. Ya hangi yüzle ’erken seçim’ diyorsun. 5 yıllığına milletim sana iktidar yetkisi verdi, 3, 5 yıl dayanabildin, bırakıp, kaçıp gittin. Niye bırakıp gittin? Bırakmasaydın, çalışsaydın senin de olurdu. Ama çalışamadın. Çünkü bunlar Ankara’ya mahkum bir siyaset yapıyorlar, Türkiye’nin geneline değil. Ve bunlar milletimize bedel ödettiler.” diye çok ağır ithamlarda bulunuyor.

Ne diyor bunlara muhalefet?

Gerçekten neden bırakıp gittiler?

Herkes ipin bir başka ucuna asıldığı için arka üstü düştüler bana göre. Kimse ülke çıkarını düşünmüyordu, birbirini yeme telaşındaydılar, esas o zaman kurumlar arasında çatışma vardı. Bunun başka izahı yok.

İstanbul’dan Sevgi ve saygılarımla…

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..