Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Kişisel Duruş" yaklaşımı ile "Güzellik başa bela mı? Hem güzel olup hem mutlu olunabilir mi?"

"Kişisel Duruş" yaklaşımı ile "Güzellik başa bela mı? Hem güzel olup hem mutlu olunabilir mi?"
 


"Lisenin en güzel, en yalnız kızıydı. Bir heykeli, bir tanrıçayı andırıyordu. Bir gün her şeyi göze aldım.. Ona ‘merhaba’ dedim. Heykel konuşmaya başladı ve hiç susmadı. Güzel kadınların dramına ilk onda tanık oldum. Güzel kadınlar hep sevilir, aranır içlerine girmeniz ise duvarları nedeniyle neredeyse imkansız görünür. Gerçek öyle mi acaba? Bu duruma hep üzüldüm. Mutlu ve başarılı olmaları için doğru iletişim prensiplerini öneren bir "Kişisel Duruş" yaklaşımının bugün olduğunu biliyorum. Bu programı sizlerle paylaşmayı birlikte daha güzel ve mutlu günlere ulaşmayı diliyorum.”

Güzel ve dikkat çekici olup mutlu olmak için yapılabilecekler var. Üç seviyede gerçekleşen bu sürecin yaşanması gerektiğine inanıyorum. Birincisi farkındalığın artması ikincisi, iletişimin geliştirilerek bir tarz haline getirilmesi üçüncü ve son olarak da kişisel duruşa yani bir imaja ulaşılması. Belirli bir program uygulanmadan da yüksek bir bedel ödenerek bu sonuca ulaşılabilir, neden daha mutsuz, yorgun ve yenik olasınız. Yüksek adrenalin, dikkat ve duruş gerektiren mesleklerde manken, sanatçı, politikacı, işadamı vb kimliğine katkıda bulunarak hem başarınızı artırabilir hem mutlu olabilirsiniz. Saatlik seanslardan, uzun süreli programlarla eğitim ve grup eğitimleri ile bu hedeflere ulaşılabileceğine inanıyorum.

Kadın güzel olmak ister... Güzellikse başa beladır. Evren, avantaj ve dezavantaj kuralını hemen devreye sokar. Güzel kadın düşünmeyi, çalışmayı, gülmeyi, sevmeyi ve yaşamayı unutur. Bunlar olmadığında ise zihin ve zeka kendilerini yenileyemez kısır döngü başlar. Düşünülemediği için üretim, üretilemediği için deneyim, deneyim olmadan da sevgi olmaz.. Güzel kadınlar kendileri dışında bir şey sevmeyi, yaşamlarının belirli bir periyodundan sonra unuturlar.

Bu aşamadan sonra ise yaşamak için gereken şeyler hep onlara birileri tarafından sunulmaya başlar. Güzel kadın sevilir, şımartılır, bütün bakışlar her yerde ona çevrilir, girdiği bütün meclislerde kayıtsız şartsız kabul görür.
Bu bazen sanıldığı kadar kolay bir yaşam anlamında gelmeyebilir. Şanslarını onlardan yana olmadığını düşünmeye başladıkları zamanlar yavaş yavaş bedenleri ile oynamaya başladıkları zamandır. Aynaların eskisi kadar güzel şeyler söylemediği zamanlar geldiğinde hayat güzel kadın için artık sorun olmaya başlar. Güzellik evren tarafından bedelsiz verilen bir şey değildir. Bu bedeller veya geç bir yolla evrene geri ödenecektir. Bu nedenle güzellik avantajını doğru kullanma sanatını öğrenmek her güzel kadın için hayati önem taşır. Avantaj kullanma sanatının prensiplerini bu çerçevede inceleyeceğiz.

Mutsuzluk gelip çattığında güzel kadın eski övgüleri aramaya, değişik alışkanlıklara, mutsuzluğa ve nevrotik bir yapıya bürünür. Bazı konularda yetenekleri olsa bile onlar çoktan unutulmuşlardır. O güne kadar estirdikleri fırtınalar nedeniyle bu düşüşe kimse üzülmeyecektir. Hatta eski düşmanlar ve savaşta güzel kadına karşı kaybetmiş olan diğerleri bazen açık, bazen gizli bu duruma derin bir oh çekip sevineceklerdir. Evren güzellikle verdiği avantajları dengeleyecek yolları insan zekasından çok daha kıvrak ve seri olarak bulur. Evrene ve aynalara söz geçmez…

Güzel kadın, afet kadın, muhteşem kadın olmayı elbette her kadın ister. Böyle bir kadın olmak güzel bir şeydir ama dikkat edilip iyi ve planlı yaşanmazsa yıkıcıdır. Sevilen bir güzel kadın yoktur, tapılan güzel kadın vardır. Dost meclislerinde aranan güzel kadın yoktur. Özel meclislerde aranan güzel kadın vardır. Güzel kadınlarla diğer kadınlar arkadaş olmazlar, sırdaş olmazlar ve bir arada olmazlar. Şayet bir arada bulunmak zorunluluksa geçici geyiklerle durum idare edilip güzel kadın diğer kadınlar tarafından hemen meclisten dışlanır.

Her kadın bir yere gittiğinde bakışların üstünde olmasını ister. İster güzel olsun isterse çirkin bu değişmez. Yanında kendinden daha güzel bir kadınla mecburiyet yoksa asla bir mecliste birlikte bulunmazlar. Ortamların değil özel anların aranan kişileri olurlar, düşünmeyi unuttukları için ardından ilgi alanı yaratacak konuşmalar yapmayı da unuturlar. Güzel bir kadının yanında kendinizi havalara bakarken bulmanızın bir sebebi budur. Güzel kadın düşünmeyi, konuşmayı ve ilgi alanı yaratmayı unutmuş kadındır.

Onlar konuşmanın sadece kendileri için ilgi yaratacak bir şey olduğu yanlışına kapılırlar. İlgi hep kendi üzerlerinde olduğu için diğer kadınlar onunla kocalarının olmadığı ortamlarda buluşmaya özen gösterir. Kocalarda işin ilginç yanı onlarla karılarının olmadığı ortamda bir arada olmak isterler. Bu herkes için anlaşılabilir bir şey olan durumlar kadının en güzel çağlarıdır.

Bu belirtiler ısrarla mutsuzluğu çağırıyor demektir. Güzel kadının mutlu olacağı bir formül yok gibi görünmektedir. Her işi beceriyle yapan güzel olmayan bir kadın sınıfın, toplumun en yakışıklısını kapıp götürüverir, bu sistemli, disiplinli çalışmanın ve güzel olmamanın bir ödülüdür. Dezavantaj kuralı burada güzel olmayan kadın lehine avantaja döner. Buna toplumda anaç rol denir. Ne kadar anaç kadın ama! deyimi bu tip, malı (erkeği) alıp götüren kadınlar için kullanılır. Hiç savaş kaybettikleri görülmemiştir. Şık, yakışıklı ve kapı gibi güven dolu erkeklerin yanlarında onları üçte ikisi (hatta yarısı kadar) kadınların gururla ve mağrur, kucaklarında bir dolu çocukla dolaşmaları bundandır.

Erkek bilinçaltında eğlenmek için güzel kadınları yuva kurma için anaç kadınları tercih eder. Toplumda güzel kadın eşittir aptal kadına dönüşüvermesi de bundandır. Üretim beyni çalıştırır ve insanı güçlü kılar, dönüşüm sağlar. Üretmeyen güzel kadın yönetmeyi de bırakır. Bu araba kullanırken direksiyonu bırakmaya benzer. Kaçınılmaz kaza olur ve derin hayal kırıklıkları, gözyaşları, umutsuzluklar ve boşa geçen bir ömür sonrasında sırayla üst üste gelir.
Güzel olmak bir kadın için gerçekten böyle bir şey. Güzel kadınlar bitmek tükenmek bilmeyen bir tekrarla kendilerini ispata zorlanırlar. Bütün gözler sizdeyken bir şeyi becermeye kalktınız mı? Kaza anında gelir. Böylece güzel kadına eklenen özelliklere aptallığından sonra beceriksizlikte eklenir. Bu süreç sonsuz bir döngüyle dönmeye ve güzel kadının başını döndürmeye devam eder. Bu baş dönemleri içinde durmayı bilmeyen bir hırsta eklenirse sonuç kesinlikle bellidir, facia…

Güzel kadınlar kaybettikçe güzel olmayan kadınlar kazanır. Bunda kızacak gücenecek bir durum yoktur.
Güzel ama soğuk kadın efsanesinin kaynağında yine aynı şey vardır. Güzel kadın yatakta bekleyen taraftır. O erkek hakkında bir şey düşünmek zorunda hissetmez kendisini, nasılsa her şey erkek tarafından yapılacaktır. Bunun bir erkek tarafından en fazla üç beş kez ancak kabul edilebileceğini bilmez. Sonuç yatakta da hüsran olacaktır. Yatakta da istediğini bulamayan erkek güzel kadına biblo muamelesi yapmaya başlayacaktır. Yanında gezdirilen dikkat çekici güzel bir aksesuvar.

Bir zaman sonra bununda tehlikeleri ortaya çıkacaktır. Erkek güzel kadınla gittiği her yerde tetikte olmaktan ve saldırıları savuşturmaktan yorulacaktır. Güzel kadın bir anlamda burada da ağır bir hata yapıp ilgili bakışlara her zaman yüzünü döndürecektir. İmalar, asılmalar sürekli güzel kadının üzerindeki gözler. Bunlar erkeği çileden çıkarmaya yeten şeylerdir. Bu yorgunluktan ve aşırı dikkatten sıkılan erkek güzel kadının yanında bulunma görevini geçici görevle bir başka erkeğe devrederek yoluna devam edecektir. Çok kolay başlayan her şey gibi çok kolay da bitecektir. Belki de o ortamdan güzel kadın, bir başka erkeğin kolunda yeni bir maceraya doğru gidecektir.


Bir süre sonra umursamazlığa dönüşen karşılıklı ilişkiler son iletişimlerini de keserek kendini tamamen bu sürece ve hayatın akışına bırakacak, derin mutsuzluk, isyan ve öfke hataların büyümesine yol açacaktır.
Güzel bir kadınla olmak güzel bir şey midir? Tercih edilen bir şey midir? Bu kadere karşı gelerek güzel kadınlarda becerikli, yatakta iyi, akıllı ve mutlu olabilirler mi? Buda gelecek yazının konusu..

***

Bu yazı Beyaz Duvak Dergi ve sitesinde yayınlanmıştır..
www.beyazduvak.com


 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..