Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

"Kız öğrencilerin sevinci yüzlerinden okunamadı."

"Kız öğrencilerin sevinci yüzlerinden okunamadı."
 

Yemen'de Üniversite diploma töreni


"Kız öğrencilerin sevinci yüzlerinden okunamadı." Kur'an da konu hakkında talimat var mı ? Bu uygulamanın farz mı, sünnet mi veya vacip mi? Bu örtünme tipi korkuluk veya gulyabaniyi anımsatan Allah'ın kullarından bir cinsi kapatarak ne sonuç alınacak! Erkekler neden kendilerini kapatmaz. Kadınlar gözleri açık olarak herkesi gördüklerine göre, kendilerinin kapanması erkeklerin gözünden korunmak ise o takdirde de o toplumdaki erkekler hakikaten kendilerini kontrol edemeyen nefsine hakim olamayan bir azgınlık psikozu içindeler demektir.

Kur'an da ki sureler bu kadar katı bir örtünmeyi önermiyor. "Ey insanoğulları! Ayıp yerlerinizi örtecek giyimlikle sizi süsleyecek elbiseler gönderdik. Takva örtüsü ise bunlardan daha hayırlıdır. Allahın bu ayetleri öğüt almanız içindir."A'raf s.ayet:26.

"Mü'min kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları veya kayınpederleri, veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya müslüman kadınları veya cariyeleri veya cariyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler. Ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Saadete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah'ın hükmüne dönün."(Nur s. ayet:31)

Yemen'den üniversite mezunlarının diploma töreninden bir görünüm blog fotoğrafı; haber şöyle: "Kızgın güneşin altında gerçekleşen mezuniyet törenine yaklaşık 24 bin üniversiteli katıldı. Ancak Yemen'in başkenti Sanaa'da gerçekleşen bu mezuniyet törenine katılan kız ğrencilerin mezuniyet sevinci yüzlerinden okunamadı. Çünkü kalın siyah peçeleri yüzlerini sakladı. Dünya haber ajansları "Mezuniyet töreni"nin fotoğraflarını tüm dünyadaki abonelerine geçti."

Yemen Osmanı İmp. yönetiminde yüzyıllarca kalmış, Hicaz'ın güneyinde Arabistan yarımadasının güney batı köşesinde yer almaktadır. Ancak Afganistan'a göre Kadın örtüsü burka-yüz kafesi) bir adım (2 cm.) açık durumdalar, göz hizaları makasla kesilmiş gibi siyah örtü gözlerin önünü kapatmıyor.

"Ortadoğu ülkesi Yemen, bölge ülkeleri arasında, kadın hakları açısından "en sorunlu ülke" oarak biliniyor. Okur yazar olan Yemenli kadınları oranı yüzde 10'u geçmiyor. Yemenli kadınların çoğu 5 yaşından itibaren çarşaf giymeye başlıyor ve gözlerini kapatan peçeler takıyor. Kızlar 12 yaşında hiç tanımadıkları erkeklerle evlendiriliyor. Yemen'de her kadının kocasına itaat etmesi yasalarla belirlenmiş durumda." Bunada mutluluk diyorlar. iki tarafta karşı cinsi tanımadığına göre sadece cinsel tamalayıcı eş olarak algılanan bir evlilik. Kızlar erkekleri tanımadığı gibi bu durumda erkeklerde evlenecekleri kişiyi tanımamış oluyorlar.

"Yemen'de, kadınların kapanması 3 hafta içinde tamamlanmış. Önce direnir gibi olmuşlar, yüzlerine atılan kezzap ve yoğun baskı ortamına dayanamayıp kapanmışlar. Öyle tam bir kamuflaj yok, kurallar Suudi Arabistan gibi değil, tek başlarına veya diğer hemcinsleriyle gezebiliyorlar, nadiren de olsa araba kullanıyorlar, esnaflık, pazarcılık yapıyorlar. " Kapanma yeni olduğuna göre, bu gidişle serbest gibi görünen sosyo ekonomik bu davranışlarda yakın gelecekte yasaklanmaya aday demektir.

Bu haberle anlaşılan Allah'ın kullarından bir cins diğer cins üzerinde hakimiyet kurmakta onu Allahın hakimiyetinden kendi hakimiyetine sokmaktadır. Elbette Allah'ın dinini kullanarak! (En doğrusunu Allah C.C. bilir)

42 yıldan beri bağımsız olan ve kuzey-güney Yemen Cumhuriyetleri şekşindeki iki devlet birisi sovyet diğeri batı güdümünde iken 1990 da birleşerek tek Yemen devleti olmuştur. Başkentler Sana ve Aden iken şimdi Sana'dır. Deniz trafiğinin yoğun olduğu stratejik konumdaki Yemen Tarihsel kültürümüzün içinde asker türküleri ve anıları ile dini kültürümüzde de Yemen'li Üveys (Veysel Karani ) ile herkesin bildiği bir diyardır.


Haber : http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9548582.asp?gid=229&sz=86039
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..