Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

21 Ocak '12

 
Kategori
Fotoğraf
 

"Kodak" Tarih ve mazi mi oluyor?

"Kodak" Tarih ve mazi mi oluyor?
 

Nostaljik bir KODAK vardı mazide


 Merhabalar,

Sevgili dostlar ve arkadaşlar,

Hey gidi günler hey, nasıldı o mazide kalan siyah beyaz fotoğraflarımız...

Rahmetli babamın 1955 model körüklü KODAK fotoğraf makinası, acaba kimleri objektifinden resmedim, nostaljik fotoğraf albümlerinin tozlu sayfalarının içinde maziye akıp gittiler.   

" O ESKİ ALBÜMLER " 

 

 Hiç unutamam, 1964 yılının bir yaz gününde, ANKARA - Kızılay da fotoğraf makineleri satan bir mağazanın vitrininde KODAK-Instimatic marka ve model olan fotoğraf makinasının satış etiketi 99-Türk Lirasıydı. O makinayı satın almak için önce satıcı ile bir Kayseri pazarlığı yapmama rağmen nafile olarak, adamcağızı malesef kandıramadım ve mecburen bir yaz boyunca harçlıklarımdan biriktirmiş olduğum 150-TL'sının 99-TL'sına kıyıp, o güzel KODAK fotoğraf makinasına sahip olmanın heyecanı ile o günün gecesinde sevinç ve heyecanımdan gözlerimi kırpmadan sabahı yaptığımı dün gibi hatırlıyabiliyorum şu andaki gibi. Çünkü benim ilk fotoğraf makinam (Kameram) olmuştu.

??  

 

 KODAK-Instimatic model - (1964) - Satış Fiyatı = (99-TL)

KODAK Tarih mi oluyor.? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kodak - (1955)

  • , 1888 yılında George Eastman tarafından, ilk elde taşınabilen fotoğraf makinasının yapılmasıyla meydana çıkmış ABD firması. Dijital fotoğraf makinesi, fotoğraf filmi, yazıcı ve bunların sarf malzemeleri gibi ürünler üretir.
    Orjinal Kodak camera -1888 - ile ilgili küçük bir aydınlatıcı tanıtım videosunu aşağıda mutlaka izlemenizi tavsiye edrim.


    http://www.youtube.com/watch?v=_v0cUEBZSC4

     

    2011 yılında iflasın eşiğine gelen firma patentlerini satılığa çıkardı ancak bu da şirketi kurtarmaya yetmedi. ޞirket 19 Ocak 2012'de New York'ta iflas başvurusunda bulundu.

    2011 yılında iflasın eşiğine gelen firma patentlerini satışa çıkardı ancak bu da şirketi kurtarmaya yetmedi. Şirket 19 Ocak 2012'de New York'ta iflas başvurusunda bulundu. 

  • İşte o dönemlerin Dünya markası KODAK ürünleri, Dünya'nın teknolojik yeniliklerine malesef ki ekonomik sıkıntılardan dolayı boyun eğmek zorunda kalması, gerçekten bir devrin üzülerek kapanmasına sebebiyet vermiştir.

    Böylelikle bir nostaljik devirde son bulmuştur.

    Sevgiler, selamlar ve saygılarımı sunarım sizlere...

    NECİP KÖNİ - ADANA / TR 

  •  

  •  

    RESİMLER * İnternetden alınmıştır...   

  • B u T i K G a Z e T e 

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..