Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

"Köpektir Zevk Alan, Sayyad-ı Biinsafa Hizmetten

"Köpektir Zevk Alan, Sayyad-ı Biinsafa Hizmetten
 

“Köpektir zevk alan, sayyad-ı bi-insafa hizmetten.”

(İnsafsız avcıya hizmet etmekten zevk alan köpektir.) Tevfik Fikret

Şairin bu dizesini ister politikaya, ister ticari ilişkilere, ister insan ilişkilerine uyarlamaya çalışın. Olayları, durumları daha iyi anlamanıza ve yorumlayabilmenize katkıda bulunacaktır.

Politikada, halkımızın yoksulluğunu, yoksunluğunu , cehaletini, dürüstlüğünü, saflığını, iyi niyetini, hoşgörüsünü, duygu ve düşüncelerini, inancını vb. sömürmeye çalışanlara hizmetten zevk alanlar; insafsız avcıya hizmet eden av köpekleri gibiymişsiniz, böyle anlıyorum şairin dizelerinden.

Ulusal çıkarlarımızı gözetmeden, ahlaki değerlerimizi dikkate almadan , insan sağlığını hiçe sayarak siyaset ve ticaret yapan, mal üretenlere hizmet edenler , "haram ile zinadan kaçınmayanlar, insanı insana takıcı olanlar "; size de sesleniyor Tevfik Fikret.

Halk arasında “Kibirinden dübürü görünmüyor” diye tanımlanan , hiçbir mal ve hizmet üretmeyen, kişisel çıkarlarını toplumsal çıkarlarımızın önünde ve üzerinde gören ; böcekler, asalaklar ile bunlara yalakalık ve yataklık edenler sizler de alın nasibinizi , bu sözlerden?

Çağdaş yaşama, bilimsel, laik, demokratik eğitim anlayışına, Atatürk ilke ve devrimlerine , çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine savaş açan çağdışı kafalara hizmetten haz duyanlar; işitin Fikret’in dizelerini.

Okuma yazma özürlüler, okumadan anlamadan fikir yürütenler, terbiyesiz, ahlaksızlara tanıklık edenler, içi boş açılımlara saçılımlara ortaklık edenler, yalancılar, sahtekarlar, dalkavukluk , yalakalık edenler, peşin hükümlüler , iftiracılar, bölücüler işbirlikçi dönek tayfası vb. yaptığınız işlerden zevk alıyorsunuz öyle mi? Sayyad-ı biinsafa hizmetten haz duyuyorsunuz yani.
Sayyad-ı bi insafın kim ya da kimler olduğunu, çok iyi biliyorsunuz. Söyleyin bakalım, kim ya da kimlerdir onlar?

Evlerimizi koruyan, , bizlere arkadaşlık ve bekçilik eden ya da kısaca insafsız avcıya hizmet etmekten zevk almayan av köpekleri ile öteki bütün köpekler ; biliniz ki sizler , istisnasınız .Sizleri seviyoruz. Yaşamımız süresince de korumaya söz veriyoruz.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..