Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '17

 
Kategori
Deneme
 

"Köylü Güzelime" mektuplar.

"Köylü Güzelime" mektuplar.
 

Gııız!

Ne diyom biliyo musun? 'Kavşak Suyu'nun! başında seni biyo, öpüveresim geliyo!

Ne diyecem biliyo musun? Aladağ'dan; bayır aşağı, rüzgara karşı, el ele tutuşup “Bi goyversek deyom kendimizi”. Peşimizden de çam gozalakları , cümbür cemaat! Ne iyi olurdu, değil mi? Gııızzzz, Gozalaklardan evveli, varır mıydık evimize, hı? Niye olmasın?! Tıpkı eski günlerdeki gibi.. Öyle değil mi?

Başında yemenin, yanağında 'al' benin... Bi şalvar, bi şipidik terlik uydurduk mu ayağına... Oh.. Oh... Yangel Osman..!

Gııız! Sana ne zamandır laf çakıştırıyomLaflar, ediediveriyom.. Bakıyom, 'Heç' aldırış bile etmeyon! Gafanı çevir de bak biyo!.. Gel yamacıma, yaslan biyo.. Gör biyo!.. Ayrılık ataş gibi yakıyo bedenimi! Sende heç bi şey, gıpraş mıyo mu?.. Böyle miydi gavli gararımız? Hı!?

Hadi gel! Eskileri ne de çabuk unuttun! Ocağa karşı bağdaş kuralım, cezvelerimizi sürelim.. Sarı ineği bağlayalım.. Eski günlerimizi analım...

Eski şarkı, eski şarap daha tatlı olurmuş derler. Eski sevdalar da tadından yenmez. Bunu heç duymadın mı? Duymadıysan, benden duy!

Gııızzzz, Beni eski urbacılara döndürdün.

Gözün çıkmasın senin he mi?!

Hadi!

Yalınayak kalk yataktan.. Eski günlerdeki gibi.. Ekmeği hazırla, gün doğmadan şafaktan... Çıkınımızda azığımız, dudaklarımızda şarkımız, el ele, kol kola, düşelim yollara... Çıkalım Bartın’ın Aladağına. Ve de en  tepesine.. En yücesine.. Denizi seyredelim el ele.. Birbirimize diyelim, 'Seni seviyom' diye..

Gıııız!.. Beri bak..! Niye durgunsun öyle? Bu kadar zor mu 'Seviyom seni' demek?.. Hı!..Gözün çıkmasın he mi!!.

Aladağ'da, tam tepesinde essin sevda yelleri. Tıpkı içimizdeki gibi.. Boğazın mavi serinliğine duralım. Maviliklere bulanalım.. Güzelim gözlerinde uçuşsun bulutlar.. Bakışların ıslak ıslak.. Bulutları düze indirelim: 'Nah ayağımıza' kadar!..

Essah'tan iner miydi gııız?!

Ne güzel.! Gara gulplu gazan, maşrapasıyle bizi beklerdi. Tıpkı eski günlerdeki gibi.. Gara gaşlı, gara, gapgara.. Sarılırdık.. Isıtırdık birbirimizi..

Gıııız! Niye kıkırdıyon öyle? Aklına bi şey gelmiyo mu?

İlkten, başındaki yemenin.. Ardından şipidik terliklerin.. Sonra da ebruli şalvarın.. Abovv!! Gerisini söyletme gayri! Guşluk vakti, odun atardık ocağa.. Gara gulplu gazanı bi güzel yakardık. Sonracığıma, sular dökünürdük maşrapayla..

Bak hele, bak!!

Niye böyle gülüyon gı?!

Ne güzel! Eski günlere dönerdik. Küslük, müslük galmazdı aramızda heç!..

Hep ben gonuştum gayri. Bu olup bitenlere, sen ne diyon gı?!

Görüntünün olası içeriği: ev ve açık hava

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..