Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Küçük Sırlar’, çakma Gossip Girl!

‘Küçük Sırlar’, çakma Gossip Girl!
 

Kanal D’nin gençlik dizisi, ‘Küçük Sırlar’, CNBC-e’de tutku halini alan ‘Gossip Girl’ün kötü bir kopyası olmuş! ‘Gossip Girl’deki kimliği belirsiz dedikodu yayıcının yerini twitter, facebook ve cep telefonu mesajlarıyla doldurmaya çalışan ‘Küçük Sırlar’da, barlardan varoşcan Meriç’in yatağındaki tüllere kadar aynı ortam yaratılmak istenmiş!

Sınırsız paraya sahip bir grup gencin aile ve arkadaş ortamındaki yaşamını konu alan dizide tam bir yapaylık hâkim. ‘Paran kadar konuş’ diyenlerin dünyasını yansıtmaya çalışan ‘Küçük Sırlar’da, bu sahtelik arasında varlık göstermeye çalışan burslu varoş çocukları da ihmal edilmemiş. Zengin ama ahlaki değerlerden yoksun ailelerin bu şımarık çocuklarının yaşamlarında yozlaşma ve kıskançlık had safhada! Bu gençlerin gittiği okul da, ‘Paramı alırım, gözlerimi kaparım’ diyen türden olmalı… Okul koridorunda Ali’nin boynuna dolanmakta mahsur görmeyen Ayşegül’ün makyajı da dikkat çekici! Dolaplarda saklanan viski de kötü örneklerden biri. Tek bir öğretmenin veya görevlinin bulunmadığı bu eğitim(!) kurumunda, giyiminden davranışlarına kadar bütün öğrenciler öğrencilikten oldukça uzak. Ders dışında her konuya kafa yoran gençler için nasılsa üniversite sorunu yok. O yüzden de bu konuda tasalanmak sadece Varoş Demir’e düşüyor!

Paranın hâkimiyetinde dostluğun imkânsızlığını göze sokan dizi, lüks otellerde çocuk denecek kızlarla yaşanan rezilliklere nasıl göz yumulduğunu da çok cesurca gösteriyor. Toplumumuzun genel tarzına uzak olsa da, sosyetede boy gösterenlerin yaşamından kesit diyebileceğimiz dizide ne yazık ki, ortamla oyuncuların tavırları uyum sağlayamamış! Yabancı örneğinin aksine giyimler abartılı olduğundan göze batan bir sahtelik hâkim. ‘Küçük Sırlar’ın ilk günden gençlere verdiği sırlar ise ‘Aile, bütün kötülüklerin anasıdır’ ve ‘Ailen mi var, derdin var’ cümlelerinde gizli olsa gerek! Gece kuşağına uymayan çakma dizi, ‘Gossip Girl’ün akıcılığına alışmış gençleri de hayal kırıklığına uğratacak gibi…

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..