Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '10

 
Kategori
TV Programları
 

‘Küçük Sırlar’da küçülenler…

‘Küçük Sırlar’da küçülenler…
 

 

Tüm eleştirilere göğüs gerip çizgisinden şaşmayan ‘Küçük Sırlar’, bir yandan izlenme oranını artırırken bir yandan da içeriğindeki entrika ve konuşmalarla kötü örnek olmaya devam ediyor! Çarpık aile ilişkilerinin yaşandığı dizide, her kızla ilişkiyi ‘erkeklik ispatı’ için elzem sayan Ali’nin Su’dan umudu kesince avlamaya çıktığı kız, Arzu. Buraya kadar, formatının gereğini sergileyen dizide sorun olan, Ali’nin evine gelen Arzu’yla yaptığı konuşma! Her teklifi reddeden Arzu’ya, ‘O yok, bu yok. Ne yapalım, Kavak Yelleri izleyelim mi? O da iyi kafa yapıyor’ diyen Ali bu sözleriyle öncelikle, gençlerin fikrine ‘kafa yapmanın şart olduğunu’ aşılıyor! Bunun dışında, ‘Kavak Yelleri’nin temposuna eleştiri olarak algılanabilecek bu konuşmayla, ‘Küçük Sırlar’a oranla daha mazbut kalan diziyle inceden inceye alay edip onu küçültüyor. Ali’nin bu manidar önerisine karşın Arzu’nun teklifi daha da vahim! ‘Yanımda antidepresan var. İster misin’ diyen Arzu, tepkilere karşı, annesinin hapları saydığını söylemeyi de ihmal etmiyor. 

Bu uyanıklığa rağmen, alttan alta mesajlar yollayan ‘Küçük Sırlar’, annelerini gammazlayıp ortamı karıştıran kızlarla da, anne-kız ilişkisi açısından, çok güzel(!) örnek oluyor. Kendisini refah içinde yaşatan üvey babasına anlamsız bir kıskançlık besleyen Ayşegül, annesinin para için evlendiğini deşifre etmeyi marifet sayıyor. ‘Evlilik programları’nda herkesin herkesle para için evlendiği, sonrasında da çeşitli rezaletlerin yaşandığı bir düzende ‘Neslişah’ın günahı ne’ diye sorarken Çetin’in kadınlara yönelik sözleri tüy dikiyor! Üvey annesine, ‘Parayı verdikten sonra her kadın mutlu eder’ diyen Çetin’in kadınları, keyif için satın alınabilecek varlık olarak göstermesi tam bir ahlak küçülmesi!  

İzlenme oranının büyümesine karşın mesajlarıyla küçülen dizide, bir başka küçülme de başrolde! Ayşegül karakterinin hakkını veren Merve Boloğur öne çıkarılırken Su’daki pasifliği gözden kaçmayan Sinem Kobal’ın rolü, yaşıyla ters orantıda, küçülüyor…  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..