Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Sinema
 

"Kurtların Kardeşliği"

"Kurtların Kardeşliği"
 

Yönetmen Christophe Gans'in Fransızların ünlü Gevaudan canavarı efsanesine sadık kalarak çektiği bu film 18. yüzyıl Fransa'sında geçiyor. Tüm Fransa cinayetlerle çalkalanırken, Fronsac Şövalyesi, onun kızılderili arkadaşı Mani ve kralın adamları, canavarı bulmak ve öldürmekle görevlendirilirler. Tarihi doku içinde ve özel aksiyon sahneleriyle bezeli filmin karekterleri gerçeğe bire bir uygun olarak seçilmiş.

Yıl 1766. Genç doğa bilimcisi Grégoire de Fronsac, Gevaudan'da terör estiren canavarı araştırmak üzere Kral tarafından görevlendirilir. Amerika'da bulunduğu sırada tanıştığı kızılderili kankardeşi Mani ile birlikte Gevaudan'a giden Fronsac, bölgenin sık ormanlarla kaplı olması nedeniyle, Kral'ın askerlerinin iz sürmede başarısız kaldıkları sonucunu çıkarır.

Fronsac ve Mani, çalışmaları sırasında Thomas d'Apcher adlı genç bir asilzadenin yardımını görürler. Fronsac, asilzadenin onurlarına düzenlediği ziyafette tanıştığı Mariane de Morangias adlı bir aristokrat kızına aşık olur.

Vahşi cinayet haberlerinin sayısı arttıkça yöre sakinleri bunun şeytanın işi olduğuna inanmaya başlarlar. Ancak Mani'nin sezgilerinin de yardımıyla Fronsac, canavarın portresini yavaş yavaş çizmeye başlamıştır.

Kral, yaratığın ele geçirilme operasyonu gözlemlemek üzere güvendiği teğmenlerinden Beauterne'in bölgeye gönderir. Teğmen, birkaç gün içinde, görevin başarıyla tamamlandığı haberini krala ulaştırır. Sıra yaratığın ölüsünün Paris caddelerinde teşhir edilmesine gelmiştir. Ama durumu araştıran Fronsac, teğmenin yaratık diye teşhir edilen şeyin sadece bir kurt olduğunu keşfeder. Buna rağmen olayın üstünün kapatılması konusunda yardımcı olmak zorunda kalır. Çünkü kralın otoritesi herşeyden önemlidir.

Ertesi yılın ilkbaharında Thomas'tan, cinayetlerin yeniden başladığı haberi gelir ve Fronsac, bir kez daha Geavudan yollarına düşer...

Fransa'da bando eşliğinde tanıtımı yapılan Kurtların Kardeşliği Christophe Gans'ın beşinci filmi. Biraz heyecan, biraz gizem, biraz da romantizm içeriyor, yani "ortaya karışık" oluyor...

1764 yılında Fransa'nın Gévaudon kasabasında yüz kadar kişinin esrarengiz şekilde yaşamını yitirmesiyle doğan "Kurt adam" efsanesi üzerine kurulan filmde kasabaya Paris'ten gelen şövalye De Fronsac bu garip olayı çözmeyi kendine görev ediniyor. Manga hayranlığını "Crying Freeman"'dan (1995) beri tanıdığımız Gans filme daha ilk görüntülerde imzasını atıyor: Dinamik kamera hareketleri, hızlı ve ağır çekimler her şeyiyle Uzak Doğu sinemasını anımsatıyor.

Film ilk bölümde epey yavaş gidiyor, konuşmalar uzun ve kopukluklar var. Ancak ikinci bölümde aksiyonla beraber toparlanıyor. Bu sefer de fazla hızlı gidiyor.

Biraz "Yaratık", biraz "Gülün Adı", biraz da aksiyon...

Kimilerinin hiç beğenmediği filmde, Mark Dacascos'a Mani rolü tam oturmuş. İlginç senaryosu ve yüksek temposuyla, hoşunuza da gidebilir.

"Kötü adamı" daha baştan tahmin etseniz de, konu ustaca işlenmiş. Bu nedenle filmin sonuna kadar merak içinde kalıyorsunuz.

Gotik film severlerin filmi izlemesi gerkiyor. Çünkü filmde macera, korku, gerilim, fantastik öğeler içiçe...

Bir de Monica Belluci'nin eklenmesiyle erotizm...

Anlaşılan o ki, yeryüzünde "kurt" olaya çalışan insan, sonunda "kurtların kardeşliği"nde anlaşarak, dünyayı talan etmek isteyecek...

Yoksa talan başladı mı, ne dersiniz?...

 
Toplam blog
: 353
: 3712
Kayıt tarihi
: 28.02.07
 
 

"29 Temmuz 1980’de İstanbul’da doğdu. Celal Bayar Üniversitesi, İşletme mezunu. Şiir, deneme, öykü, ..