Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '12

 
Kategori
Haber
 

Kuşadası, Müthiş Sallandı !

 Kuşadası, Müthiş Sallandı !
 

Kuşadalılar, bu yıl da festivale doydu. 20 yıldır Altın Güvercinlerini ellerinde tutuyorlar. Bu münasebetle, turizm mevsiminin perdesini, büyük gösterişli bir şölenle açtılar..


 Bu yıl 20 nci kez düzenlenen “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışmasında” Kuşadası, çılgınları yaşadı ve Hadise ile şehir sallandı da sallandı. Ferhat Göçer, Gülşen, Can Bonomo, Gökçe ve Zakkum’un verdikleri meydan konserinde, Adalılar müziğe doydu. İsmail Cem ve Barış Meydanını hıncahınç dolduran kalabalık, bu görkemli  gecede  coşkuların en büyüğünü yaşadı. Ve festival müddetince de otellerin tamamına yakın dolduğu gözlendi.

Adalan’da verilen kokteyller tam Kuşadası’na yaraşır şekilde eğlenceli, renkli ve hareketli geçti. Sanatçılar,  su kayağı ile çılgınlar gibi eğlendiler, akşamki yarışma için enerji topladılar.

Öte yandan 215 beste arsından ön jüri tarafından seçilen 10 eser, büyük finalde Türkiye’nin huzuruna çıktı. Yarışmada birinci olan; sözleri İkbal Bayram’a ait. “Siyah gelinlik ” Beste v e yorumlayan Nermin Kuban. İkinci Erdinç Erişmiş ve ve üçüncü Ayhan Çakar gibi çok yetenekli besteci ve yorumcuları Türk kamuoyu ile buluşturan Altın Güvercin’in kanat sesleri bu yıl daha net duyuldu.

Ahmet Selçuk İlkan sunuculuğu üstlendi. Öte yandan sahneye ilk olarak Halit Kıvanç çıktı ve isim babalığını yaptığı Altın Güvercin Müzik Yarışmasının başlangıcını anlatı ve mikrofonu Ahmet Selçuk İlkan’a bıraktı. Gecede ilk olarak Yarışma’nın sponsoru Kipa tarafından müzik yarışmasının 20 yıldır organizatörlüğünü yapan Ali Rıza Türker’e ömür boyu başarı ödülü verildi. Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Altın Güvercin’in Türk Pop Müziği’ne sayısız beste ve yorumcu kazandırdığına dikkati çekerek, 20. yılı büyük bir gururla kutladıklarını ve Kuşadası olarak böyle bir organizasyona sahip oldukları için onur duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından daha sonra sahneye sırasıyla 10 finalist çıkarak şarkılarını yorumladı.Nermin Kurban’ın birinci olduğu yarışmada ikinciliği; “Hergün Ağlatacaksın” isimli bestesiyle Ayhan Çakar kazandı. Sözlerini de yazıp yorumladığı bestesiyle ikinciliğe uzanan Ayhan Çakar ise Gümüş Güvercin ödülü ve 10 bin lira para ödülü kazandı. Yarışmada üçüncülüğü ise söz ve bestesi kendine ait “Kahveli” isimli bestesiyle Erdinç Erişmiş aldı. Kendi yorumladığı bestesiyle ikinciliğe uzanan Erdinç Erişmiş ise Bronz Güvercin ödülü ve 5 bin lira para ödülü kazandı.

TRT Müzik kanalından naklen yayınlanan yarışmada, 215 beste arasından ön jüri tarafından seçilerek finale kalan 10 şarkı, Sadun Erdönmez’in yönettiği orkestra eşliğinde yorumlandı. Daha sonra İlhan Şeşen, Ali Rıza Türker, Garo Mafyan, Özgür Semiz, Kutlu Özmakinacı, Mine Aksoy, Selçuk Alagöz, Suavi ve 5 kişilik halk jürisinden oluşan büyük jüri değerlendirme için toplandı. Bu sırada ise Barış Manço adına verilen onur ödülü Moğollar grubuna, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço tarafından verildi. Ödül öncesi DJ Doğukan Manço babasının bestelerinden oluşan bir remix çaldı. Daha sonra ise geçtiğimiz yıllarda Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan, M.F.Ö., Modern Folk Üçlüsü ve Zülfü Livaneli’nin aldığı Barış Manço Onur Ödülü, Manço kardeşler tarafından Moğollar grubuna verildi. Sahnede Barış Manço ile 70’li yıllarda birlikte seslendirdikleri şarkıları çalan Moğollar, stadı dolduran binlerce kişiden büyük alkış aldı.

Etkinlikleri değerlendiren Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün,  Altın Güvercin Türk müzik sektörüne tekrar ciddi katkı koymaya başladı ve gerçekten çok ünlü isimleri Kuşadası’nda buluşturdu. Altın Güvercin yeniden eski cazibesine kavuştu. Kuşadası ardık turizmle, müzikle, güzelliklerle anılıyor, olumsuzluklarla değil. Kuşadası’nın imajına büyük darbe vuran olumsuzlara sünger çektik. Tüm çabamız bunun için. Altın Güvercin’in kesintisiz olarak yıllar boyu Kuşadası semalarında kanat çırpmaya devam etmesini temenni ediyorum”  dedi.

Festival münasebetiyle Kuşadası o günler, “ful” doluydu.

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..