Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
Dünya
 

"Lanetli Ekmek" olayı CIA' ın işi mi?

"Lanetli Ekmek" olayı CIA' ın işi mi?
 

Fransa'da 63 yıl önce yaşanmış olan "Lanetli Ekmek (Le Pain Maudit) " adıyla anılan olay hakkında Amerikalı bir gazeteci bir iddia ortaya atıyor.

Bilgisi olamayanlar için önce olayı açıklayayım;

Milliyet.com.tr den okuduğum habere göre, 16 Ağustos 1951 ' de Fransa'nın güneyindeki Pont-Saint-Esprit' te yaşayan köylülerden beş kişi ölüyor 300 kişi yaralanıyor ve 50 kişi aylarca akıl hastanesine kapatılıyor.

O dönemde uzmanlar bu olayın yaşanmasına ekmek hamuruna karışan ve uyuşturucu etkisi veren mantarın neden olduğunu söylüyorlar.

Ancak Amerikalı gazeteci Albarelli unutulmuş ve 63 yıl önce kapatılmış olan bu olayı CIA’in “zihin kontrolü” kapsamında yaptığı bir deney olduğu iddiasını ortaya atarak yeniden gündeme taşıyor.

Üstelik bu deneyin de bizzat ABD ordusunun Özel Operasyonlar Birimi tarafından yapıldığını iddia ediyor.

Gazeteci, CIA' nin köylülerin ekmeğine halüsinasyon ve histeriye yol açan LSD kattığını ve böylece LSD'nin etkilerinin test edildiğini açıklıyor.

63 yıl sonra ABD nin istihbarat örgütü olarak bilinen CIA' hakkında yine ABD' li bir gazetecinin bu operasyon hakkında açıklama yapması insanda şüphe uyandırıyor ve neden bu tür olaylar hakkında onlarca yıllar sonra açıklama yapılıyor?

Acaba ABD deki egemen güçler dünyaya saldıkları korku hükmünü mü hatırlatıyor? Soruları ilk anda akla geliyor.

Sanırım "giremeyeceğimiz yer, yapamayacağımız deney, zarar veremeyeceğimiz canlı yoktur." Mesajı canlı tutuluyor gibi...

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..