Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '16

 
Kategori
Güncel
 

“Madene karşıyız” diyeceğine çalış, yerin altına muhtaç olmayalım da üstünü koruyalım

“Madene karşıyız” diyeceğine çalış, yerin altına muhtaç olmayalım da üstünü koruyalım
 

Çevrecilere karşı pozisyonda olmak içimi acıtıyor. Yanlarında da yer alamıyorum çünkü bilinçli çevrecilik yapılmıyor.

Doğası itibarıyla zor bir durum, biraz da biz zorlaştırınca Türkiye’de çevre konusu içinden çıkılmaz hale geldi.

Çevreciler mezar kazma dışında toprağa kazma vurulmasını istemiyorlar. Ne kadar bilmiyorum ama söylenenlere göre yerin altında da milyar dolarlar var. Artı ülkemiz de beş kuruşa muhtaç.

Yemyeşil ağaçlar güzel de karnımız aç olursa bunların dibinde yatamayız. Yerin altına ben de karşıyım, altımızı eşmemeliyiz ama bir yandan da bugün için maden hala ekonomik değer.

“Yerin üstü yerin altından zengindir” Onun için mi köyler boşaldı, toprak ağası kapıcılık yapıyor. Tarımın milli gelir içindeki payı sadece %6. Yine de iki konuda size katılıyorum. Yanlış politikalar yüzünden böyle. Diğeri, gelecek yerin üstündedir, yer altı gelecek olamaz.

100 yıl daha mecburuz; sonra kazmayı kendi ellerimle kıracağım.

Gelirimizin %28’i sanayiden ve madenlerin sanayideki önemi de malum. Artı bazı madenlerin bilimsel değerleri de henüz keşfedilmemiş ve Mars’a giden bir dünya var önümüzde.

Şu da doğru; yaşanabilir bir çevre yoksa Mars’a gidecek hale gelsek neye yarar. Biz öyle bir şey yapmalıyız ki hem yaşanabilir bir çevre olmalı hem de madenlerimizi çıkarmalıyız. Ama nasıl?

Ayrıca yerin üstüyle kurtuluşa inanlıyorsa kazmamı kırmaya hazırım. Bir mezarım var zaten, ayağımın altında ikinci bir mezar kazmaya meraklı değilim.

Çevre hassasiyeti koyunlarda bile var, herkes size destek verebilir, mahkemeler toplumsal baskıyla sizi haklı bulabilir; önemli olan sizin kendinizi haklı bulmanız. Çevrecilik olaylarının siyasi olduğu çok ciddi şekilde dilendiriliyor. Yaşanabilir bir Türkiye için dağlara çıktığınızı ispat edemezseniz başarıya ulaşsanız bile kazanımlarınız şaibeli olacaktır. Gönlüm sizin yanınızda ama aklım sizin yanınızda değil! Bir ağacın altına oturmuş romantik şarkılar söyleyen çevreci kardeş bunları da düşün lütfen!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..