- Kategori
- Yöresel Yemekler
"Mantar çorbası"
mantar doğanın hediyesidir ,yöremizde üretilmektedir.
Malzemesi;
250 gram kadar mantar , 1 limon ,
8 su bardağı et suyu(tablette (2)olabilir veya 1kg kemikten de elde edilir)
2 yemek kaşığı tereyağ , 1yemek kaşığı biber salçası
ı 2 kahve fincanı un, 1su bardağı süt
az tuz
HAZIRLANIŞI; Mantarlar bol suda örselenmeden yıkanıp doğranır, Tencereye yağ, limon suyu ve mantarlarla kavrulur, mantarlar hafif kızartılır, üzerine et suyunu ilave edip kaynamaya bırakılır 3-5 dakika kaynayınca , kasede unla süt çarpılır. Kaynamakta olan tencereye ilave edilirken hafif karıştırılır, çok kısık ateşte pişmeye bırakırken tuz katılır. Arzu edilirse salçalı sosla servis edilir.