Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '21

 
Kategori
Müzik
 

'Martılar' ile yazı anımsattı

Geçtiğimiz yıl Gülşen'le yayınladığı 'Nirvana' ile hayranlarını ikiye bölmüş ve epey bir eleştiri konusu olmuştu. Özellikle Edis cephesinde uzun bir süredir sessizlik vardı. 2019'un son aylarında sosyal medya hesabından 'urban' tarzı bir albüm hazırlığında olduğunu ve 5 yeni şarkı seçildiğini duyurmuştu. Tabi aylar geçti..
 
Beklenen an geldi ve geçtiğimiz hafta yeni şarkısı 'Martılar'ı bizlerle buluşturdu. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu'ya, düzenlemesi de tabiki Ozan Çolakoğlu'na ait çalışmasıyla Edis bu sefer iddialı.. Akılda kalıcı sözleri, oturduğunuz yerden tempo tutabileceğiniz şahane bir dans şarkısı.. Latin esintileri taşıyan 'Martılar'ın video klibini de Mehmet Ali Ergin yönetmenliğinde gerçekleşmiş. 2:43 formatında yayınlanmasını yüzümde bir tebessüm ederek izledim ve çok sevindim. Tam 90'lar formatında video klibin konseptine cuk oturmuş. 
 
'Martılar'da şöyle bir his uyandırıyor; 'Sıcak bir yaz gününde bir şeyler içmek için bir mekana girersin oturursun ve bir anda müzik başlar ve herkes kalkıp dans etmeye başlar' işte o kadar sıcak ve samimi bir video klibe imza atmış. Mehmet Ali Ergin ve ekibini tebrik ediyrorum. Bu şarkıyı yaz aylarında çılgınlar gibi eğleniriz net.
 
 
Ece Seçkin'in dönüm noktası
 
'Acayip İyi' ile güzel bir işbirliği imza atan Ece Seçkin, her çalışmasıyla muhakkak bir imaj değişikliğine gider ve o şarkıyı yansıtmaya çalışır. Bu sefer Emrah Karakuyu ve Tanerman imzalı 'Yastık' ile karşımızda. “Gözlerinizin önünde hıçkıra hıçkıra ağlayarak kırdığım duvarlarımı izleyeceksiniz.” dediği video klibinde; geçmişe sünger çeken, negatif duygulardan arınan, geçmişinde ördüğü o duvarları birer birer yıkan bir Ece görüyoruz karşımızda. 
 
Bilindik vokali ve trap yürüyüşleriyle bu yılın en iyi işleri arasına şimdilik girdi. Bakalım Seçkin cephesinden yeni bir şarkı daha gelecek mi yoksa koca bir yılı bu şarkıyla geçirecek merak konusu. Ama güncel kalabilmeyi, ve yenilikçi ruhunu hiç bir zaman bırakmadı, bırakmayada niyetli değil.
 
 
Yeni neler geliyor?
 
- Zeynep Bastık, bir yıldır üzerinde çalıştığı ilk stüdyo albümü 'Zeynodisco'nun çıkış teklisi 'Bana Sorma' bugün çıktı. Albümü ise 21 Mayıs'ta servis edilecek.
 
- Ebru Yaşar, 10 şarkılık yeni albümü 'Gel de Sevme' 9 Nisan'da.
 
- Simge'nin yeni tekli çalışması 'Sevmek Yüzünden' eli kulağında..
 
- Merve Özbey, Zeki Güner ve Celil Yavuz işbirliği yeni teklisi yakında..
 
Radarımda olanlar
 
- Edis - Martılar
- Ziynet Sali - Efkarım Var
- emir taha - Kendi Yoluna
- Hadise - Sen Hiç Yorulma
- Buray - Dünden Beri
- İbrahim Başaran - Yeniden Yak
- İbrahim Başaran - Karlar Altında
- Doğukan Medetoğlu - Yalanlar
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..