Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '12

 
Kategori
Tiyatro
 

"Medeni Bir Oyun" artık sahnede

"Medeni Bir Oyun" artık sahnede
 

medeniyet tiyatrosu


Medeniyet Tiyatrosu oyunu beş ekimde izleyicisi ile buluştu, üç ay önce on iki kişilik oyuncu kadrosu ve yedi kişilik rejisi ile provalarına başlanan oyun  Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan sahnesi (Tiyatro Karnaval)da perdesini açtı.

İzleyicilerin büyük beğenisini alan oyun kısa bir özet geçmek bile yetmezken denemekte fayda var deyip sonrasında izlemenizi mutlaka tavsiye ederim, çünkü günümüzde tiyatrolara uygulanan baskıları izleyiciye bu kadar net bir şekilde sunan. Dram, komedisi ile anlatan oyun bulunmamaktadır.

(Asırlar önce sistemin baskılarından ve insanların tiyatroya sahip çıkmamasından, teknolojinin sanatı yok etmesinden dolayı yıkılan bir tiyatro ve altında kalan kumpanya oyuncuları, ve bu oyuncuları yıkık altında bulup uyandıran bir taksici ve garson ile başlıyor oyun. Muhafazakar sistemin ve kendini kral sananların tiyatroyu neden yok ettiğini. Toplumların bu yok olan sanat içerisinde çöküşünü, köreldiğini anlatıyor.
Peki; İnsana neden gerekli özgür tiyotro.?
Tiyatroyu neden yasakladılar?
Neden yok etmeye çalışırlar.?
Shakespeare'den, Bertolt Brecht'e, Samuel Beckett'den, Sophokles'e kadar tiyatronun ve insanların gelişimini, yükselişini anlatıyor oyunda.
Din ve baskılar ile tiyatronun nasıl yok edildiğini (insani gelişimin engellendiğini.)
Özgür ve bağımsız sanat ile, Rönesans dönemini ile toplumların nasıl kalkınacağını anlatan oyun.)

Yazar; Yiğit Sertdemir, Yönetmen; Tolga Yeter, Süpervizör; Eraslan Sağlam, Genel Koordinatör; Yelda Serbes,

Yönetmen Yardımcısı; Simge Altay, Dekor Işık; İsmail Oğuz, Kostüm; Nejla Kıskaç.

Oyuncu kadrosu; Barış Ordu, Ayşegül Alpak, Can Varlı, Burcu Alp, Cenk Dost Verdi, Serra Tankal, Mustafa Hastarakçı, Müge Koçak, Utku Aytekin, Dilşad Çelebi, Orhan Erhan Yıkılmaz, Hakan Kolukısa...

 
Toplam blog
: 8
: 1103
Kayıt tarihi
: 05.01.12
 
 

1987 yılında doğdu sinema ve tiyatro Oyuncusu... ..