Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '09

 
Kategori
Haber
 

“Merak ediyorum” Turkcell?..

“Merak ediyorum” Turkcell?..
 

hurriyet.com.tr


Turkcell dev gibi saygın şirketlerden biri. TV’lerdeki reklamında “merak ne güzel şey merak” mealinden tekerleme her döndüğünde ben de, (<ı>merak ediyorum baz istasyonu apartmanımızın hemen dibine neden konuldu, merak?!) diye eşlik ediyorum…

Ankara’da İnönü Bulvarı no:27’de, elektrik ve enerji konusunda kamusal hizmet yapan kuruluşların bahçesinde, Yüksel Sitesi E Blok’a çok yakın bir baz istasyonu var. Öğrendiğimize göre, Turkcell’in TEDAŞ ile yaptığı anlaşma sonucu kurulmuş. Onca ricaya ve girişime karşın yerli yerinde…

Şimdi soruyorum;

- Baz istasyonlarının yerleşim alanlarına ne kadar yakın olursa insan ve çevre sağlığına o kadar zararlı olduğu söyleniyor, merak etmiyor musunuz?

- Bu baz istasyonu neden anlaşma yaptığınız kurumun yakınında değil de, bizim blokun yakınında kuruldu, merak etmiyor musunuz?

- Bu genel konuda Yüce Yargıtay’ımızın neredeyse içtihat oluşturan ve “şikayet bile yeterli” diyerek baz istasyonlarının yerleşim yerlerinden uzağa taşınmasına yönelik kararlarının gerekçelerini, merak etmiyor musunuz?

- Avrupa’da ve Amerika’daki baz istasyonlarının hızla yerleşim alanlarının çok uzağına taşınmakta olduğuna ilişkin güncel haberleri, merak etmiyor musunuz?

- İnsan, canlı ve çevre sağlığının ticari kaygılardan üstün olduğunu vurgulayan bilim ve hukuk insanlarının seslerindeki haklılığın nedenini, merak etmiyor musunuz?

- Baz istasyonlarını savunanların, “zararları kanıtlı değil” argümanına karşılık, kolay kolay “baz istasyonları zararlı değildir” diyen tıp otoritesi olmamasının nedenini, merak etmiyor musunuz?

- Kendi kurumlarının tepesinden, bahçesinden baz istasyonlarını bir bir söktürmekte olan kimi duyarlı kamu kurumu yöneticilerinin bu tutumunun nedenlerini, merak etmiyor musunuz?

- Baz istasyonlarına yakın kimi apartman ve dairlerde oturan insanların sağlığı hakkında bilinen acı gerçekleri, merak etmiyor musunuz?

“Merak ne güzel şey!” Araştırma, geliştirme, yenilik yaratma adına “merak” gerçekten yararlı bir itki… Rekabet dünyasında teknolojik olanaklardan sonuna kadar yararlanmak da gerekli…

Ve tabii, insan yaratılmışların en değerlisi olduğu, insan ve çevre sağlığı her şeyden önce geldiğine göre, kurumlarımızın sosyal sorumluluk anlayışlarının eşliğinde hizmet üretmeye devam edeceğinden de asla kuşku duymamak gerekir.

r.b.kirmaci@gmail.com

 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..