Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

'Mersin' e dikkat'

'Mersin' e dikkat'
 

Evet Mersin'e dikkat...

1800'lü yılların başında 2 bin 500 nüfuslu bir balıkçı kasabası olan Mersin, aradan geçen yıllarda konumu nedeni ile Türkiye'nin Akdeniz'den dünyaya açılan kapısı oldu. Liman, demiryolu ve deniz yolu ulaşımının yanı sıra Serbest Bölgenin de faaliyete geçmesi ile ilk 10 kent arasında yer aldı.

Her şey bir tarafa...

Mersin geçmişinde de olduğu gibi bu gün bile Arap, Türk, gayrimüslimlerin birlikte yaşadığı birbirine kız verdiği kozmopolit bir kent. 1980 sonrası İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen yoğun göçle bugünkü halini aldı. Şimdi, Türkler, Kürtler, Aleviler, Lazlar, Çerkezler, Tatarlar, Gayrimüslimlerin içice yaşadığı bambaşka bir dünya. Birbirlerine kız vermiş, kız almış binlerce aile var.

Buna rağmen, bazıları çıkıp, 'Türk anadan ve Türk babadan olma, soyunda dönme olmayan" diye başlayan yeminler ediyor.

Şuna inanın ki, yemin edenlerin bile Deoksiribonükleik Asit yani yapılacak DNA testlerinde bile bahsettikleri gibi 'Türk oğlu Türk' olabileceklerini sanmıyorum. Şu olabilir, bu vatanın bölünmez bütünlüğünü, vatan ve bayrak sevgisi olan herkesin Türk olarak kabul edilebileceği söylenebilir. Ancak durum bu böyle değil.

Yani anlayacağınız, Milliyet Gazetesi'ne yayınlanan haber Mersin'in durumunun iyi olmadığını gösteriyor. Oyunlar oynanıyor, Mersin'in kaderi üzerine...

Kudüs’te bile olmayan hoşgörünün diyarında planlar yapılıyor tezgahlar kuruluyor. Ne olur Mersin'e sahip çıkalım, hoşgörüyü ve toplumdaki dengeyi koruyalım. Bu ülke, üzerinde yaşayan herkesimden insanın.

 
Toplam blog
: 10
: 1285
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Her insanın anlattığı gibi, okumayı yazmayı seven, gezen dolaşan, mutlu anlarını ölümsüzleştirerek f..