Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '08

 
Kategori
Haber
 

“Milli İrade”nin yönü…

“Milli İrade”nin yönü…
 

Fotoğraf: www.milliyet.com.tr


Milliyet Gazetesi İnternet <ı>“Ana Sayfası”nda bugün alt altı iki haber var.

Bunlardan biri, <ı>“Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz” sorusuyla yapılan anketin sonuçlarını veriyor.

Sonuç <ı>(haberden aynen) şöyleymiş: <ı>Araştırmada elde edilen verilere göre, bugün seçim olsa AKP yüzde 30.3, kararsızlar yüzde 30.2, CHP yüzde 12.7, MHP ise yüzde 11.7 oranında oy alabiliyor. Cevap vermeyenler, kararsızlar ve sandığa gitmek istemeyenler, partilerin oy oranlarına ağırlığınca dağıtıldığında ise ortaya çıkan oy tablosu şöyle: AKP yüzde 43.4, CHP yüzde 18.1, MHP yüzde 16.8.

<ı>

Demek ki neymiş?...

Vatandaş halinden memnun, hiçbir sorunu yok(muş).

Bir başka anlatımla <ı>“Milli İrade”nin %43,4 ü, halinden memnun. Yani, <ı>“Seçili irade” bu yönde ortaya çıkacak ve bugünden farklı bir TBMM yapısını göremeyeceğiz.

Avcı, Pazar günü gittiği avdan sonra, Pazartesi günü <ı>“Avcılar Kulübü”nde anlatmaya başlamış.

- Baktım ördek ben diyeyim bir minare boyu, siz deyin iki minare boyu yüksekten gidiyor. Asıldım tüfeğe, gez, göz ve de arpacık, dokundum teltiğe… Ördek suyun içinde…

Dinleyenler gülerek itiraz etmişler…

- Hele az aşağı in…

- Hadi bir minare boyu olsun…

- Olmaz, az daha in…

Avcı, suyun üzerine kadar inmiş ama orta yerde vurulmuş ördek yok. Yanındaki av arkadaşından destek almak için ona dönmüş;

- Hadi söylesene, değil miydi?

Arkadaşı, gülerek cevap vermiş.

- Değildi…

- Peki, o zaman kamışların arasında gıvışlayan (hareket eden) neydi?

Mademki % 43,4 oranındaki <ı>“Milli irade” AKP’den yana ise, diyecek bir şeyimiz kalmıyor. O zaman biz, <ı>“Peki bu ekonominin hali ne” diye sorsak da faydası yok. Elektriğe % 22 zam geldi desek de… Cebimizde beş paramız kalmadı desek de… Ne dersek diyelim faydası yok.

Niye?

Milliyet Gazetesi İnternet sayfasındaki ikinci haberde cevabı var… Haberi, sayfadan aynen <ı>“Kopyala-yapıştır” ile aktarayım…

<ı>“Kocaeli’nde yerel yayın yapan Gonca FM'in `hoca' lakaplı sahibi Tuncer Çiftçi, 10 YTL karşılığında Erzurumlulara `dua' etti. "Kanseri dua ile tedavi ediyorum" diyerek tartışma yaratan Tuncer Çiftçi'den dua almak isteyen yüzlerce vatandaş, Halk Eğitim Merkezi'nde izdihama neden oldu. Salonu tıka basa dolduran vatandaşları "Elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" diyerek yönlendiren Tuncer Çiftçi, herkese dua etti. Türkiye'de önemli isimlerin dua etmesi için kendisine ulaşmaya çalıştığını ileri süren Tuncer Çiftçi, "İsim veremem ama şaşıracağınız isimler benden dua etmemi istiyorlar. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi. İlkokul mezunu olduğunu ve Allah rızası için bu işi yaptığını anlatan Çiftçi, "Allah bir insana, bir mertebe nasip edecekse, onun bir huyundan dolayı bunu nasip etmiş olabilir. Biliyorsunuz peygamber efendimiz de okumamıştır, okuma yazması hiç yoktur. Herkes O'na, 'Sana mı verildi peygamberlik' diye söylüyorlardı. Her şey okumak değil" diye konuştu.”

Eğer bir ülkede <ı>“…Halk Eğitim Merkezi'nde izdihama neden…” olacak kadar insan, bu tür şarlatanlara itibar gösteriyorsa, olayı sosyolojik açıdan incelemeye almak gerekir.

Benim merak ettiğim konu, kendilerinin bu şekilde aldatılmasına olanak veren, inançları sömürülen, aldananların <ı>“Milli İrade” içindeki payı acaba nedir?

Hiç kimseyi <ı>“İnançlarından ötürü” ortaya çıkacak, oluşacak <ı>“Milli irade”nin dışına itme, onları yok sayma gibi bir şansımız olmadığına göre…

Eğer bir ülkeden <ı>“aldatılmaya uygun” bir kesim varsa, bunla her ortamda aldatmak olanaklı ise, demek ki <ı>“Milli irade”nin bir bölümü de aldatılanlardan oluşuyor.

Kim daha iyi aldatıyorsa, bu <ı>“İrade” o yöne doğru gittiğinden, ağırlık merkezi de <ı>“Aldatanlar” tarafında oluyor ki, ülkemiz ne yazık ki <ı>“aldatanların yönettiği” ülke konumuna gelmiş oluyor…

Ve bunun adı da <ı>“Milli irade”nin sonucu olarak görülüyor.

Gelin biz buna <ı>“Milli iradenin sonucu” olarak bakmayalım.

Nasıl bakalım derseniz, ona da şöyle cevap vereyim…

Bana göre <ı>“Aldatılmış irade”nin sonucu…

Bu sonuca göre de bizler, ülke ve millet olarak, gerek siyasi partiler ve gerekse seçim yasalarının ortaya koyduğu çarpıklıklar nedeniyle de <ı>“Aldatılmış irade”nin ortaya çıkardığı sonuç ile yönetiliyoruz.

<ı>30 HAZİRAN 2008

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..