Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

-mış gibi yaşamak

-mış gibi yaşamak
 

İnsan denen varlık, şu hayat denen çemberin içinde bir o yana bir bu yana dönüp duruyor. Kimi istikametini bulmuş, kimi de istikametten farklı bir yol tutmuş,


“-mışlarla” yaşamaya başlamış hayatını.Mutluy(muş), huzurluy(muş),seviyor(muş), gibi mesela, gerçekte öyle olmasa da öyley(miş) gibi davranışlar içinde sürdürülen hayatların karmaşasında kaybolmuş insanlar.

Çevremize baktığımızda bu tip hayatları görürüz. Yolda, okulda, iş yerinde, aile hayatında“ –mış” gibi davranışlar sergilerler. Sonucunda hayatından bezmiş kişilerin depresyon vakaları ortaya çıkar. İşte tam bu yüzden insanların yüzündeki gülümseme kaybolmuş, en küçük meselelere dahi sert tepki gösterir olmuşlardır.

İşin en ilginç yanı, birçok kişi kendinin bu durumda olduğunun farkında değildir. Yalandan kurulan bir labirentte, çıkış yolunu bulmak için uğraşır durur.

Bütün bunların yanında bir de çıkarları için “-mış” gibi davranan insanlar vardır. Hayatlarındaki boşlukları doldurmak, sadece kendini düşünüp bu şekilde hareket eden insanlar vardır ki, sözleri, işleri sadece yapmacık bir ilişkiden ibarettir. İnsan esas bu tip kişilerden kendisini muhafaza etmesi gerekir.

Hayat zor değildir, hayatı zor hale getiren insanların kendi tavır ve davranışlarıdır. İç huzursuzluğunu dışa yansıtan insanlar yüzünden zorlaşan hayatların karmaşasında kaybolmak ya da kaybolmamak tamamen sizin elinizdedir.

Aslında işin özü kişinin kendine olan özgüveni ile başlar. Öncelikle ne istediğini bilmelidir. Eğitiminde, işinde, ailesinde ne istediğini bilen insan, hayatı “-mış” gibi yaşamaz doğal yaşar. Yaptığı her işten zevk alır, gerçekten mutlu olur.

Hayat bir imtihan dünyası ise, her şeyin çok kolay olmasını beklemek akıl fukaralığı olur. İnsan, hayatında her şeyin dört dörtlük olmasını ister ama bu o kadar da güzel bir şey değildir. Çünkü o zaman o güzel şeyler sıradanlaşarak değersizleşir.

Mutluluk ayrıntılarda gizlidir. Önemli olan insanın o ayrıntıyı görebilmesidir.

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..