Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '11

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

"Muğla'ya vali olacağına, Gökova'ya muhtar ol!"

"Muğla'ya vali olacağına, Gökova'ya muhtar ol!"
 

Plaket töreninde Gökovalı


Kendisi İzmir’de, “Balıkçı’nın manevi oğlu” olarak bilinir. Doğduğu Gökova’da da Muğla Doktoru olarak anılır Şadan Gökovalı.

Prof. Dr Şadan Gökovalı’nın, geleneksel töreye uyularak “ Gökova-Akyaka’ya ışık tutanlar” a verilen plaketlerden birisi daha, Şadan Gökovalı’ya verildi

Akyaka’daki Azmak kenarındaki bir restoranda yapılan törende Ünal Türkeş, Gökovalının kişiliğini ortaya koyan bir konuşma yaptı. Ardından da Gökovalı, Akyaka’yı anlatan uzun uzun sevgi taşan cümlelerle oraya ait olmanın gururunu yaşaya yaşaya  bizlere Gökova’yı anlattı. Ardından da Muğla Milletvekili Dr. Nurettin Demir tarafından, veciz bir konuşmayla Şadan’a  plaketini sundu. Gökovalı plaketi alırken “Bu güvene layık olmağa çalışacağım” dedi.

Çok kalabalık sanat topluluğunu bir araya getiren plaket töreni, gayet romantik bir ortamda gerçekleşti.  Irmağın hemen kenarındaki alana kurulan masalar, zaman zaman motorların geçişi ile  suları dalgalandırdı. Yöresel hava, görsel ile birleşince ortaya güzel tablolar çıktı. Doğallığın  çehresi hakimdi etrafa.

Gazeteci yazar Ünal Türkeş, sunum konuşmasında Gökovalının kişiliğini anlatırken şöyle dedi: “ Şadan Gökovalı yüksek lisans ve doktorasını hakkıyle aldı zira doktora tezi “Muğla” idi.

Kendisi Demokrat İzmir’de çalıştı. Ve muhtelif gazeteler değiştirdi, turizm rehberliği yaptı. TRT’ de prodüktörlük ve Ege Üniversitesinde ve son olarak Yaşar Üniversitesinde öğretim üyeliklerinde bulundu.

Önde gelen yazarlarımızdan ve düşünürlerimizden  Halikarnas Balıkçısı ve Azra Erhat, kendisini manevi evlat edindiler. Gökovalı, Gökova, Muğla ve Akyaka’yı, yazılarında,  konferanslarındaki kitaplarında çokça işledi. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Bu manalı günde kendisine plaket vermek üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Gökovalı,” Her şeyden önce buralı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.Ve  Balıkçı’dan şu  cümleyi söyledi:   “Roma’yı gör de öl “ derler. Oysa Gökova’yı gör de yaşa!”

En son, mutluluğun kaynağı olarak gördüğü Gökova’yı, şu sözlerle övdüğü görüldü: “ Muğla’ya

vali olacağına, Gökova'ya muhtar ol...

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..