Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

'Namertler' Mehmet Metiner'in de kasetini yayınladı!

'Namertler' Mehmet Metiner'in de kasetini yayınladı!
 

Bu internet medyası da gittikçe işi azıtıyor. 

Her gün bir ses bandı yayınlayarak, birilerini meşhur(!) ediyorlar. 

Bir gün bu bantların arasından bir star çıkarsa hiç şaşırmayalım. 

Bu nasıl mı olacak diyorsunuz? 

Biliyorsunuz bizim ses sanatçılarımızın çoğu mektepli değil alaylıdır. Onların seslerini duyan bir müzik yapımcısı, kartını gönderip, kendisini aramasını ister, bizim alaylı sanatçımız(!) müzik yapımcısını arar ve yapımcımız hemen kolları sıvayıp, kısa sürede o kişiyi meşhur eder. 

İşte böyle birileri, bir gün çok güzel konuşuyor bu şahıs diye onu bulunduğu yerden alıp, çeşitli konuşma metinleri ile meclis kürsüsüne taşırsa hiç şaşırmam! 

Son 9 yıla baktığımızda birçok ses kaydı ardı ardına yayınlandı! Yayınlanan bu kayıtların bir kısmı kamuoyunda bile duyulmadı. Tıpkı Wikileaks belgeleri gibi… Biliyorsunuz bu belgelerin içinde ülkemizi de yakından ilgilendiren birçok konu vardı. Ancak, bazıları dikkate bile alınmadı. Zaten yayınlayan Taraf gazetesi olduğu için, nasıl taraflı bir yayın yaptığını bilenler, oradaki yayınlara itibar etmediler. 

İşte bu ses bantlarından bazılarına toplum haddinden fazla reaksiyon gösterdi. Bazılarını yayınlayanlar içeri bile girdi! Özellikle iktidarla ilgili bantları yayınlayanlar içeri tıkılırken, ana muhalefet partisinin liderine ait kaset, dinleme ve izleme rekorları kırdı(!) 

İktidar aleyhine yayınlanan bantları düzenleyenler derhal tespit edilip, gereği yapılırken, muhalefete veya orduya ait bantları düzenleyenler bu güne kadar tespit edilemedi(!) 

Mesela Deniz Baykal’ın bandı! 

Sayın Başbakan MİT’e talimat vermesine(!) rağmen bir arpa boyu yol alınamadı! 

Seçim öncesi MHP’li adayların bandı, fazla reyting almasa da Sayın Bahçeli’nin talimatı ile MHP’de büyük bir kıyım yaşandı! 

Gelelim son dönemlerde yayınlanan bantlara; 

Geçtiğimiz günlerde ses bandı internete düşen, Eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner’i hatırlıyorsunuz değil mi? (Bizde bazı şeyler ve kimseler çabuk unutuluyor da) 

Bu bantların nasıl elde edildiği ile ilgili kimse konuşmadı! Herkes ses bandının içeriğine odaklanıp, iktidara karşı direnerek istifa eden Işık Koşaner’i eleştirmeye kalktı. Oysa Genelkurmay Karargâhını dinleyebilen, her türlü gizli bilgiye sahip demektir! Gerçi gizli bilgilerin saklandığı Kozmik Odalar bile yolgeçen hanına döndü dediğinizi duyar gibi oluyorum ama… 

Işık Koşaner’in kayıttaki sözleri nedeniyle en fazla eleştirenler kimdi? 

AKP yöneticileri, iktidarın bakanları ve hatta Başbakan! 

Bu eleştiri kervanına katılanlardan birisi de, kaseti(!)yeni piyasaya sürülen Mehmet Metiner! 

Mehmet Metiner Işık Koşaner’in bandı için ne demişti? 

Bizler, hiçbir şekilde anamızı satmayız, vatanımıza da ihanet etmeyiz. Ama anasını satabilecek gazeteciler varsa Işık Koşaner Paşa onu başka bir yerde arasın. Düne kadar ordu içindeki darbeci cuntacı, Ergenekoncu eğilimleri eleştiren gazetecileri vatan hainliğiyle suçlayan orduyu yıpratmakla suçlayan malum gazeteciler içinden arasın, tarif ettiği gazetecileri. Yoksa Ergenekoncu zihniyetle darbeci, cuntacı zihniyetle hesaplaşan gazeteci namuslu dürüst gazeteciler, hiçbir zaman ne vatanlarını satar ne de analarını satarlar.” 

Evet, Mehmet Metiner bu ses bandını yayınlayanları eleştireceği yerde, sesin sahibini eleştirerek ne kadar demokrat, ‘İleri Demokrasi’ye sahip çıkan bir iktidar mensubu olduğunu göstermişti! 

Önce Mehmet Metiner’in ses bandından birkaç cümle aktaralım. “Ben Tayyip Erdoğan’la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri” 

Türkçemizde çok güzel bir deyim vardır bilir misiniz? ‘Keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner’ İşte aynen böyle oldu. Birkaç gün önce eski Genel Kurmay Başkanı Işık Koşaner’i gizli alınan ses kaydı için eleştiren Mehmet Metiner, kendisi adına sevenleri tarafından(!) piyasaya sürülen yeni ses kaydı için açtı ağzını, yumdu gözünü! 

Evet, Mehmet Metiner yeni ses bandı için konuştu: “Ses bana ait ama ifadeler değil! Bu PKK’nın bir komplosu! Nasıl yaptılar, HADEP’te siyaset yaptığım dönemdeki konuşmalarımı birleştirip mi bunu ürettiler bilmiyorum ama benim Başbakanımı nasıl savunduğum, nasıl desteklediğimi herkes bilir. Suç duyurusunda bulunacağım. Kim bunu internete düşürmüşse namertlik etmiştir!” diyerek kendisini savundu. (Bilmeyenler için söyleyelim Mehmet Metiner’in ses bandı, iktidar tetikçisi bir internet sitesi tarafından yayınlanmadı. Ses bandı Youtube’da yayınlandı.) 

Ne diyelim? 

Gülme komşuna, gelir başına.’ 

Başkalarına yapıldı mı ‘İleri Demokrasi’ örneği, sana yapıldı mı ‘Namertlik’ öyle mi? 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..