Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Nasıl Daha Dostça Olunur?

Bir önceki yazımda doğru ya da yanlışı bulmak yerine marifetli olmanın öneminden bahsetmiştim. Bence illa marifetli olmak istiyorsak, dostça davranmak konusuyla başlamalıyız. İşte bu sebeple, bu yazımda dostça davranma konusundaki performansını arttıracak aydınlatıcı rehberli bir meditasyonu paylaşmak istiyorum. (Bu meditasyonu Subhadramati’nin etik davranmakla ilgili kitabından aldım) 

Bu meditasyon, “Ne yapsam olmadı, gereğinden fazla dostçaydım” şeklinde düşünürken aynı zamanda “Acaba?” diyenlere özel bir meditasyon. Yaz boyunca bu meditasyona her gün kumsalda güneşlenirken ya da serviste işe giderken 6-7 dakika bilemediniz maximum 10 dakika zaman ayırmanız yeterli. Yanınızdakiler sizin uyuduğunuzu zannederler! Böylece ne yaptığınızı  anlatmak zorunda kalmazsınız! 

 Bu çalışmayı uzun soluklu yapmaya niyetliyseniz yanınıza not defteri almanız iyi olur. Şimdi gözlerinizi kapayın ve yakın zamanda “doğru” olduğuna inandığınız fakat karşınızdaki kişi tarafından dostça algılanmayan bir hareketinizi hatırlayın. O anı sanki tekrar yaşıyormuş gibi imgeleyin. Tam olarak o anın içinde olduğunuza inandığınızda, bedeninize konsantre olun. Şimdi bakın bakalım bedeninizde fiziksel olarak neler, hissediyorsunuz? Bedeninizin neresinde enerji daha çok hissediliyor, bu enerji nasıl bir enerji? O an o kişi ile aranızda geçenlerden dolayı duygusal olarak nasıl hissediyorsunuz? 

Fiziksel ve duygusal olarak hissettikleriniz dünyayla olan ilişkinizi nasıl etkiliyor?...... Hiç yorum yapmadan, kendinizi haklı çıkartmaya çalışmadan bir müddet bu sorulara yanıtların gelmesini bekleyin.…….Şimdi gözlerinizi açın ve gelen yanıtları defterinize yazın.

Şimdi tekrar gözlerinizi kapayın. Yine dostça ya da cömertçe davrandığınız bir an olsun. Fakat bu seferkinde karşı taraf dostça davrandığınızı gerçekten hissetmiş olsun. Bu çok ufak bir olay dahi olabilir. Aynı şekilde olay sırasında bedeninizde fiziksel olarak neler hissettiğinize bakın. Bedeninizin neresinde en çok enerjiyi hissettiniz ve bu enerji nasıl bir enerji? Duygusal olarak neler hissettiniz. Fiziksel ve duygusal hissettikleriniz dünyayla olan ilişkinizi nasıl etkiliyor? Birkaç dakikalığına bu deneyimi iyice hissedin…. Şimdi gözlerinizi açın ve bu soruların yanıtını da defterinize yazın.

İlk uygulamadan itibaren sizde bir şeylerin değişeceğinden emin olabilirsiniz. Bu tarz basit, fakat etkili uygulamaların çok tehlikeli olabileceğini de unutmayın. Mevcut hayatınızı mahvedebilirler. Çünkü sizi değişime zorlar. Fakat bilinçli yaşam konusunda sizi destekler. Bağımlılıklarınızdan kurtarır.  Kendinize ve diğerlerine daha az zarar vermeye başlarsınız.

 Her Daim Sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU

www.nefestr.com

Bu yazı ilginizi çektiyse “Ne kadar Naziksiniz? “  başlıklı yazımı da okuyabilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..