Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '11

 
Kategori
Magazin
 

‘Nuri’ye karşı hangi dizi?

‘Nuri’ye karşı hangi dizi?
 

Kanal D, Çarşamba gecelerinden memnun değil! ‘Yaprak Dökümü’yle açık ara galipken, ‘Muhteşem Yüzyıl’ın başlamasıyla birinciliği Show TV’ye kaptırdı. Tartışmalara rağmen yükselişini sürdüren bu yapımın karşısına ‘Şüphe’yi koymak ‘sonu baştan belli’ bir hataydı! ‘Şüphe’ye büyük umutlar bağlayanlar, tanıtımıyla bile fırtınalar kopartan ‘Muhteşem Yüzyıl’la başa çıkamayacağını göremediler. Ana Haberler’deki sunumlar da izleyiciyi çekmeye yetmedi. Sonuçta reytingler hep düşük geldi… Daha önce de belirttiğimiz gibi, oyuncuların konuya adapte olamamış duruşlarıyla doğallığını kaybeden dizide senaryonun işlenişi ve oyuncu seçimi yanlıştı! Dolayısıyla bu sonuç sürpriz değil. Asıl, iç karartan sahte yüzlerle ekrana yansıtılan bu dizi başarılı olsa şaşmak gerekirdi…  

Şimdi ‘Nuri’ adlı dizinin tanıtımı dönmekte! Tabii kulislerde de, Kanal D’nin bu diziye yer açmak için hangi yapımın kellesini uçuracağı konusunda fikir jimnastiği yapılmakta… ‘Türkan’ın yeni bölümünün oynamaması yorumlara sebep olunca Koliba Film de, doğal olarak açıklama yapma gereği hissetmiş! Rutin yılsonu hesaplardan dolayı ekrana gelemediği söylenen dizinin kaldırılmadığını belirten yetkililer, aldıkları tepki mesajlarının ve telefonların çokluğuna da dikkat çekmiş!  

Yeni bölümüyle takipçilerini sevindirecek olan ‘Türkan’ın geleceğiyse bana göre hala meçhul. Çünkü artık yapımların kalitesi değil önemli olan! Dizi savaşlarının yaşandığı ekranlar, seçime hızla yaklaşılan şu günlerde dizi taraftarlığına da sahne olmakta. ‘Bizden olmayan yaşamasın’ zihniyeti ne yazık ki kaliteyi ya da emeği hiçe saymakta… Tabii en baş silah da, ‘reklam’! Söylentiler bahane mi, gerçek mi bilinmez. Ancak reklam almayan diziye itibar edilmez. Özetle, azgın teke ‘Nuri’ye yer açma gayretinde bu kıstas dikkate alınacaktır. O meyanda gerçek bir yaşamı anlatan dizi, sahte Amerikan öykülerine kurban edilirse yazık olur! Üstelik ‘Muhteşem Yüzyıl’a karşı ‘Nuri’ de dikiş tutturamaz… En iyisi, ‘son giren ilk çıkar’ yöntemini uygulamak!  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..