Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '08

 
Kategori
Haber
 

"Öğretmen derse silahla girecek"

"Öğretmen derse silahla girecek"
 

Milli Eğitim Bakanlığı sonunda doğru bir karar almış. Bunca aftan sonra haylazları dize getirecek onları sınıfta sessizce ders izletebilecek bir güce ihtiyaç vardı. Karar Talim Terbiye Kurulu’nda günlerce tartışılmış olmalı… Pes yani çok gizli çalışmışlar. En küçük bir sızıntı olmadı.

Eee okullardaki bunca olaydan sonra olacağı buydu…

Artık derse silahla gireceğiz. Heyt bee… Artık kimse hiçbir öğretmene notu silah olarak kullandı diyemeyecek… Ne gerek var notu silah olarak kullanmaya, benim zaten silahım var o ne güne duruyor. Bu iyi oldu. Geçen sene haylazlık yapan 11TMG’den Cenk, Ahmet, Ayşe ve diğerleri size sesleniyorum:”artık çalışsanız iyi olur.

Yanlış anlaşılmasın tabancayı amacına uygun kullanırsan eğitim, okul sorunları bıçak gibi kesilir. Öğrenci kisvesi altında neler var. İnsan tedirgin oluyor. Silahın varsa sorun yok. Takarsın beline… Güvenle okulunun yolunu tutarsın. Bak bakalım öğrenciler seni nasıl karşılıyor.

Mum olurlar mum. Sınıfta gürültü mü; cesaret etsinler bakalım. Derse ilgisiz kalmak yürek ister. Artık ödev yapmadan okula gelmek mi unut gitsin. Evde ders çalışmayan öğrencinin alnını karışlarım. Çalışmayan sözünü dinlemeyen çocuğun mu var? “Ararım öğretmenini haa” demeniz yeterli. Okulu kırmak ta son bulur.

Bu kararın alınmasına emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Bir dakika! Ama bu karar Türkiye’de alınmamış ki!.. Amerika… Hay Allah haber ABD’den… “ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Harrold Independent School adlı okul, öğrencileri silahlı saldırganlardan korumak amacıyla öğretmenleri silahlandıracak” diye devam ediyor. Haber “tüm kötülükler Amerika’dan çıkar” yargısını doğrular nitelikte.

Ülkemiz için yapıldığında şakası bile korkunç değil mi. Bir an 12 Eylül öncesi okullarımızın durumu geçti gözlerimin önünden… 70’li yılların öğrencilerinin ellerine tutuşturulan silahlar hiç unutulmamalı. Türkiye’nin karanlık yıllarıydı. Çok dramatik olaylar yaşandı. Yakın tarihimizden çıkarmamız gereken çok ders var. Ve yeni nesil bunlardan bihaber yetişiyor. Sahi yakın tarihimiz, okullarda ders olarak neden okutulmaz ki… Çocuklara çok şey kazandıracağından eminim.

Tarafsız bir değerlendirmeyle olaylar, sebep ve sonuç ilişkisi içinde verilirse daha bilinçli gençler yetiştirilecektir.

Musa Özcan

Uzman Öğretmen

Kaynak Haber http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9758684.asp

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..