Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '12

 
Kategori
Eğitim
 

"Okullar Hayat Olsun" projesi yaşama geçiyor...

"Okullar Hayat Olsun" projesi yaşama geçiyor...
 

Geçen cumartesi gazetede çok güzel bir haber okudum.

 "Okullar Hayat Olsun" diye bir proje başlatılmış.
 
Bu projenin İstanbul etabı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 ilçe belediyesi tarafından imzalanan bir protokolle hayata geçirilmiş.
 
Projenin amacı şöyle açıklanıyor.
 
Projenin Amacı :
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okullarımızın eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının; çok amaçlı, konferans ve spor salonlarının, okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "Hayat Boyu Öğrenme
Merkezi" ve eğlenme-dinlenme aktivitelerine imkân veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesi amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gönüllü Belediyeler işbirliğinde hayata geçirilen "Okullar Hayat Olsun" Projesiyle, okulların toplumun öğrenme merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.
 
http://istanbul.meb.gov.tr/IcerikDetay/1937/Okullar-Hayat-Olsun.aspx
 
 
Gerçekten, düşünce güzel. Bizim öğrencilik zamanımızda hafta sonları okullarda cüzzi ücretlerle ek dersler olurdu. Bu ek derslerden hem biz fayda görürdük hem de öğretmenler ve okula da az biraz para kalırdı.
 
Ülkemizde yıllardan beri "okullardan azami fayda sağlama konusu" konuşulur dururdu ama bir sistem dahilinde bu mevzu hayata geçirilememişti. Şimdi bu konunun hayata geçirildiği anlaşılıyor.
 
Gazetelerden biliyoruz ki okulların maddi sorunları var. Öğrencilerden okul aidatları toplanıyor. Bu aidatlarla temizlik malzemeleri, ısınma gibi giderler karşılanıyor. Okul aile birlikleri kermesler düzenleyerek, gelir elde etmeye bakıyor. Yani bir şekilde yöre insanı okuluna sahip çıkmaya çalışıyor.
 
Şimdi anladığım kadarıyla bu proje ile okullardan yerel insanlar, dernekler, şirketler yararlanmaya başlayacak. Bunun da herhalde maddi bir bedeli olacaktır. Bundan çok cüzzi bedellerle hem şirketler, dernekler, hem de yöre halkı yararlanacaktır.
 
Bence çok yerinde bir düşünce. Okullardan azami istifade etmek neden olmasın? Mesela okullardaki bilgisayarları, okul salonlarını, kütüphaneyi, sınıflarını kullanmak neden olmasın? Okullarda bilgisayar öğrenmek/öğretmek isteyen, yabancı dil öğrenmek/öğretmek isteyen, kişisel gelişim semineri düzenlemek isteyen, meslek öğrenmek/öğretmek isteyen, bir çalgı öğrenmek/öğretmek isteyen pek çok insan olabilir. Okul yaşayan bir hayat olabilir. Neden olmasın?

İnşallah çok kısa zamanda çok güzel örnekler çıkar ve proje arzu edilen başarıya ulaşır.
 

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..