Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

“Okyanusun iki yakasından sessiz filmler"

“Okyanusun iki yakasından sessiz filmler"
 

sessiz filmin ustası


17 Nisan’da Akbank Sanat’ta

1920’lerin ilk yıllarında Atlantik Okyanusu’nun iki yakasında kalplere taht kurmuş ünlü yönetmenler Buster Keaton ve Georges Méliès unutulmaz filmleriyle 17 Nisan 2010, Cumartesi günü Akbank Sanat’ta.

Bir tarafta ilk uzun metrajlı filminden itibaren bir yıldız mertebesine ulaşmış Buster Keaton, diğer tarafta ise filmlerindeki çarpıcı hileler ve görsellikle meslektaşlarını şaşkına çeviren, fantastik komedilerin usta ismi “sinemanın ilk yaratıcı sanatçısı” ünvanını gururla taşıyan Georges Méliès.

Her ne kadar her iki yönetmenin yaşam çizgilerinin seyri paralellikler barındırsa da her iki yönetmen de sinemaya ve güldürüye farklı yaklaşıyor. Keaton filmlerinde hiç gülmeyen yüzü ve kıpırdamayan dudaklarıyla içinde bulunduğu durumun komedisini yaratırken, Méliès içinde bulunduğu yüzyılın olaylarının bir parodisini sunuyor.

Keaton ve Méliès imzalı kısa komediler 17 Nisan 2010, Cumartesi Akbank Sanat Kafe’de meraklılarıyla buluşuyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe caz piyanisti Kent Mete de doğaçlamalarıyla eşlik edecek

KENT METE

İlk müzik derslerini babası Aydemir Mete'den alan Kent Mete, 1974 yılında İstanbul Devlet Konservatuvarı'na girdi. Prof. Reşit Erzin viyolensel sınıfında çalışmalarına başladı. Caz müziği ile olan ilişkisi, profesyonel olarak, 1983 yılında Aydemir Mete Dörtlüsü'nde başladı.1989'da girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Müzik Kompozisyon Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Caz çalışmalarına devam eden sanatçı 2000 yılında kurduğu Trio Function adlı grubuyla kendi beste çalışmalarına yöneldi. Trio Function, standart caz parçalarından daha çok, Türk caz müzisyenlerinin özgün yapıtlarını yorumlama amacı taşımaktadır. Caz standartalarını da yeniden armonilendirme yoluyla değişik yorumlar katarak sunmaktadır. Uluslararası birçok konser ve festivale katılmış olan Kent Mete, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nda çellist olarak kariyerine devam etmektedir.

ETKİNLİK:

SESSİZ FİLM – “Okyanusun İki Yakasından Sessiz Filmler”

Piyano: Kent Mete

Tarih : 17 Nisan 2010, Cumartesi

Saat : 20.00

Yer : Akbank Sanat

Etkinlik Ücretsizdir.

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..