Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Sinema
 

“Ölüyoruz Richard Parker. Üzgünüm”

 
İzlediğim bir kaç Ang Lee filminden çıkardığım net sonuç şudur ki, adam ne türde film çekerse çeksin bunu hem iyi yapıyor hem de perdeye yansıttığı eşsiz karelerle “bu bir Ang Lee filmidir” dedirtiyor.
 
Brokeback Mountain filmi ile Oscar almış olan Lee, eminim ki bu sene de kendisini Oscar heykelciklerine boğacak.
 
Film görsel açıdan tek kelimeyle şahane. Neredeyse filmdeki tüm karelere büyüleneceksiniz. Baş roldeki Pi, herkesin çocukluğundan çok fazla şey taşıyor. O yüzden film boyunca Pi’ye çokça sarılmak isteyebilirsiniz. Eğer bir kediniz varsa yahut hayvanlara karşı özel bir sevginiz varsa, Pi’nin Yaşam’nı sırf bu yüzden bile sevebilirsiniz. Pi’nin, çocukluğunda babasının söylediği “Onun gözlerinde gördüğün senin hissettiklerinin yansıması” sözüne inat, bir Bengal kaplanıyla kurduğu dostluk ve yaşam savaşı fazlasıyla seyre değer.
 
Film aslında size iki hikaye sunuyor. Bu tamamen yine Pi’nin babasının doğrularına rağmen hayatında 4 dine birden aynı anda inanması gibi bir şey. Hangisine inanmak isterseniz onu kabul edin. Ben Richard Parker’lı hikayeye inandım. Her zaman umut, iyilik, sevgi ve inancın kazanacağına inandığım gibi.
 
Toplam blog
: 48
: 160
Kayıt tarihi
: 25.10.14
 
 

Tiyatro, Müzik, Plastik Sanatlar, Sinema sever, Gezip, görmek anlatmak, fotoğraflamak ister, Şehi..